dašak prirode u domu

Prirodni mirisni štapići

Kada se vratite kući nakon napornog dana, što je prva stvar koju zamijetite kada uđete u svoj stan? Kada ga nema, ni ne primijetimo, ali nas mnogo češće nakon ulaska u stan zapuhne barem nekakav miris. Miris ustajalog zraka, kuhanja, vlage, neugodni mirisi koji dopiru iz kante za smeće ili, pak, ugodan miris omekšivača samo su neki od primjera kućnih mirisa koji nas ponekad svojom jačinom znaju i iznenaditi! Brojni mirisni štapići i svijeće koje koristimo kako bi naš dom zamirisao posebnim aromama nisu loša opcija, ali ako želite u svoj dom unijeti samo prirodne sastojke, mirisni su štapići od svježeg bilja savršen izbor.

Paljenja cvjetnih i mirisnih paketića uvijek je dobra ideja za čišćenje prostora od negativnosti i za stvaranje ugodnog mirisa u prostoru. U svojoj okolini možemo pronaći brojne biljke i cvijeće koje će izvrsno osvježiti naš prostor, neovisno o tome odlučite li ih zapaliti kako bi pustili intenzivan miris ili se odlučili držati ih posušene na različitim dijelovima stana. Poigrajte se lavandom, kaduljom i drugim mirisnim biljem i slažite različite zanimljive kombinacije koje će svojim mirisima uljepšati vaš dom.


Potreban materijal

timijan
origano
ruža
ružmarin
lavanda
konopac

Postupak

Sakupite biljke koje želite iskoristiti te ih pomiješajte i razdvojite u različite hrpice. Prirodnim konopcem zavežite uske svežnjiće i pobrinite se da svaki pojedinačno čvrsto stegnete.

To je važno jer će se prilikom sušenja volumen biljaka smanjiti pa ćete čvrstim vezanjem spriječiti ispadanje komadića biljaka izvan štapića. Objesite svoje štapiće u toplom i suhom prostoru i pustite da se dobro osuše. Kada štapići budu spremni za paljenje, pripremite nezapaljivu zdjelicu od stakla ili keramike u koju možete odložiti jednom zapaljeni štapić i zapalite jedan njegov kraj.

Prilikom paljenja budite oprezni i nemojte štapić držati blizu tkanina i sličnih zapaljivih predmeta. Nemojte ga ostaviti bez nadzora ili u blizini male djece. Kada ste gotovi i miris trava ispuni vaš dom, u sudoperu ugasite goreći štapić vodom kako biste bili sigurni da je plamen u potpunosti ugašen.


NAŠ DOM Uvedite ove male promjene za bolju 2017. godinu!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:53