D&D vrt donosi...

SAMO DANAS (12. travnja) uz Jutarnji list potražite inspirativno tiskano izdanje o lijepom svijetu sadnje i uzgoja biljaka i hrane iz vrta

D&D vrt donosi: trešnje, vrbe, šparoge, magnolija...

Već smo napunili 16. broj D&D Vrta temama, a čini nam se kao da smo tek jučer radili prvi. Ovo nam je drugo proljeće otkako se bavimo ovim projektom i sad zaista shvaćamo koliko je proljeće važno u vrtu.

Vrtlarska sezona opasno se zahuktava pa smo i u ovom broju pripremili mnogo aktualnih i zanimljivih tema. Naši vrtlari Andreja Čoh i Hrvoje Kovač pripremili su brojne informativne i zanimljive priče. Naučit ćete sve o magnoliji, kraljici proljetne cvatnje čiji cvjetovi izazivaju uzdahe. Znate li što povezuje tužnu, sivu, kovrčavu i ivu? Riječ je o vrstama vrba, a sve o njima doznat ćete uz našeg Hrvoja Kovača koji će vas putem zanimljivog tutorijala naučiti kako da oformite povrtnjak u paleti.

Učimo vas kako uspješno osmisliti egoztični vrt čiji su osnovni elementi bambus, banana, ukrasna trava te začinsko i jestivo bilje, primjerice limunska trava, menta, korijandar, bokchoi i salatni azijski miks, ali i opuštajući kutak

Doznat ćete i sve o proljetnoj cvatnji voćaka, jednom od najljepših prirodnih fenomena. Uz sve to, naučit ćemo vas i kao izraditi egzotični zen vrt u svom povrtnjaku. Njegovi su elementi bambus, banana, ukrasna trava te začinsko i jestivo bilje, primjerice limunska trava, menta, korijandar, bokchoi i salatni azijski miks. Osim bilja, u takvom je vrtu važno oformiti i kutak za opuštanje ili meditaciju.

Uz to, upoznat ćete i Ivu i Željku iz brenda List, koje izrađuju predivne tkanine s motivima biljaka. Od tkanina nastaju i sjajni predmeti za kućanstvo, a mi vas pozivamo da otkrijete koji su to u našem novom magazinu. Naša dežurna kuharica, svima omiljena Mateja Domitrović, podijelit će s vama svoje sezonske recepte za salatu, pizzu i špagete, i to sa šparogama.

Vodimo vas u šarmantni rustikalni stan prepun raznog bilja i cvijeća te otkrivamo kako je njegova domišljata vlasnica iskoristila zelenilo kao top dekoraciju u prostoru kojoj se svi sada dive

I tu ćemo zasad stati, iako smo vam pripremili još mnogo sjajnih tema koje ćete moći pročitati JOŠ SAMO DANAS, petak 12. travnja. Zato, trk na kioske, kupite Jutarnji list u paketu s D&D Vrtom za 13 kuna, razveselite se i uživajte u najljepšem dijelu godine uz svoj omiljeni magazin!

Svoje dojmove, pohvale, pokude i želje pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 05:00