DIZAJN ZA PET

Shamai Grin terariji: ne mogu im ništa ni najveći “ubojice” biljaka

Jelena Šangarelo i Dina Šavorić izrađuju male staklene vrtove koji mogu preživjeti i do šest mjeseci bez vode!

Shamai Grin je domaći brend iza kojega stoje sestre divljih duša. Izraz dolazi iz japanskog jezika, a znači “zelene sestre”. To su u ovom slučaju Jelena Šangarelo, vlasnica ovog stana i Dina Šavorić. Trenutačno je fokus interesa njihova brenda izrada terarija.

- Posebnost ovih terarija leži u tome što nisu nužno namijenjeni ljudima koji intuitivno brinu o biljkama, nego im je idealan vlasnik i onaj koji neće puno mariti i brinuti jer terariju nije potrebna briga. Uz kratke pismene upute, koje dolaze kao dio brendinga, svatko će vrlo lako shvatiti kako će terarij preživjeti i do šest mjeseci bez vode. Idealni su za putoholičare koji ujedno vole lijep dekor, ljude koji imaju mace jer imaju poklopac ili samo za one koji se jednostavno ne vole brinuti ni o kome, a pate na dizajn i ugodan interijer - objašnjavaju Jelena i Dina te dodaju kako su biljke i zelenilo njihova velika strast.

- Svaki kutak naših stanova krase veliki listovi i nijanse zelenih tonova. U svojim zelenim džunglama, paradoksalno, osjećamo mir. Kad nam se divlji duh prepuni, jednostavno ga “usadimo” u staklene boce ili kupole predivnih oblika. Kako volimo reći, naš su proizvod ustvari naše energije spremljene u staklene kupole koje nudimo svojim klijentima kako bi upoznali mirnoću življenja uspostavom balansa s nečim divljim i rastućim - ističu i dodaju kako je sve počelo prije oko godinu dana.

- Dina je prisustvovala predivnoj radionici čiji su gosti bile talentirane cure iz Botanika koje su svoje polaznike naučile stvoriti male staklene vrtove. To je bila ljubav na prvi pogled te sam se Dini ubrzo priključila i ja. Iz čistog gušta kreirale smo ove dekoracije od mini biljaka za svoje bližnje, no ubrzo je sve preraslo u brend - kaže Jelena.

Materijali koje koriste u izradi su isključivo stakleni terariji s različitim poklopcima: drvo, pluto ili staklo. Unutar njih nalaze se biljke koje imaju određenu granicu rasta kako ne bi zagušile terarij, razno kamenje i mahovina. Sve to čini mikro samoodrživi sustav koji se putem kondenzacije obnavlja. Terariji dolaze u tri veličine u koje se sadi bilje koje se diferencira bojom, visinom rasta i određenim potrebama prema vrsti. U skladu sa svim tim formiraju se cijene.

Ako i vi poznajete nekoga tko je u stanju “ubiti” čak i kaktus ili ste to upravo vi, posjetite (jedan od najljepših) Instagram profil @shamaigrin i naručite svoj primjerak.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:30