URADI SAM

MISLI ZELENO: Vertikalni vrt za svaki budžet

 

Nema ništa ljepše od vertikalnog vrta ispunjenog biljkama koji smo sami izradili. Vertikalno vrtlarenje danas je među top trendovima, a dobra vijest za ljubitelje biljaka i uradi sam projekata je da imamo rješenje za svaki budžet. Bez obzira da li želite vertikalni vrt za zid vašeg doma ili terase, ili ste u potrazi za idejama za vaš novi zeleni projekt, danas smo za vas prikupili 20 uradi sam projekta koji će vas potaknuti da sami izradite živi zeleni zid za unutarnji ili vanjski prostor.

Inovativni materijali

Započnimo s primjerom kako uporabom običnih svakodnevnih materijala mogu nastati vertikalni vrtovi!

Brazilska je tvrtka Rosenbaum za svoju seriju makeovera 48th od plastičnih boca dizajnirala ovaj upečatljiv vertikalni vrt. Sve detalje o projektu saznajte na Dirtu.

HomeMade Modern majstorki vlada umjetnošću izrade vertikalnog vrta. Super nam je ovaj začinski vrt, izrađen od bakrenih cijevi. Tutorijal pogledajte ovdje.

Možete pričvrstiti stari stalak za zid i ukrasiti ga najdražim posudama s biljkama. Izvor: Inhabitat.

Uokvireno zelenilo

Mnogi su popularni vertikalni vrtovi u okviru kako bi stvorili suprotnost između bujnog zelenila i pozadine. Ovaj živi umjetnički rad dizajnirala je Flora Grubb. Više o izradi saznajte na: Bright Green, Houzz.

Okomita "fotografija" djelo je krajobrazne dizajnerice Keone Wiley. Saznajte više o ovom vertikalnom sustavu ovdje.

Nemojte se ustručavati kupiti vertikalni vrt, ako nemate vremena ili iskustva za izradu vlastitog. Ova slika ima GroVert okvir (25$). Obratite pažnju kako kultivirati živi biljni zid u kuhinji na Houzzu.

Džepovi s biljkama

Woolly Pocket nudi niz živih zidnih sadnica koji vam omogućuju stvaranje vertikalnog vrta koji će savršeno pristajati vašem prostoru. Ovi su džepovi user-friendly i stilski. Sljedeća slika prikazuje Wally s nizom živih zidnih sadnica izrađenih od 100% recikliranih plastičnih boca

Wally je dostupan s jednim, tri i pet džepića.

Ako želite sakriti posude, a istaknuti biljke, možete koristiti Wally kao dizajneri ovog kompaktnog vrta (slika gore).

Ako želite upečatljiv vertikalni vrt smjestite ga visoko iznad stola. Više na: Woolly Pocketu.

Dotjerana i moderna rješenja

Od bujnih vertikalnih vrtova do čistih i urednih, oduševljeni smo brojem modernih rješenja. Za izradu DIY Hanging Gardena (slika gore) trebate: drvenu ploču od bora, špagu, posude od terakote ili nekog drugog materijala... Jednostavno, atraktivno i suvremeno! Izvor: HomeMade Modern.

Ovaj je vertikalni vrt dizajnirala Susie Frazier, a ima elegantan, moderan izgled, kao i rustikalni šarm (zahvaljujući posudama). Doznajte sve detalje vezane uz ovaj uradi sam projekt na Constant Contact stranici.

Još jednu izvrsnu ideju pronašli smo na Country Living stranici. Ovi drveni paneli izgledaju jako šik, zar ne?

Vrtovi od oluka

Vertikalni vrt od žlijeba dostupan je u puno različitih izvedbi. Više na: Houzz.

Za detalje o tome kako izgraditi kišni krovni vrt, pogledajte praktični vodič ovdje. Izvor: Lowe

Zeleni paneli

Danas ćemo završiti priču s moćnim panelima. Prvi je ugrađen u ogradu. Moderna ograda dobro funkcionira s ovim konceptom, a prilagođena vam može pomoći da postignete pravi omjer drva i zelenila u dvorištu.Foto: Nancee Lewis za Singing Gardens.

Još jedan upečatljiv vrt pronašli smo na stranici Angus Mckensey Architect. Foto: Dingle Partners.

Ponekad je jedan panel zelenila sve što je potrebno! Na slici iznad nalazi se zeleni zid koji daje savršenu dozu boje i teksture. Foto: Huw Lambert za ured Angus Mackenzie

Ako se odlučite za veliki živi zeleni zid, ne ustručavajte se zatražiti pomoć od stručnjaka. Njihova stručnost je neprocjenjiva kada je u pitanju postavljanje vertikalnog vrta i održavanje!

Izvor: decoist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 09:25