EKSTERIJER U INTERIJERU

U DOMU GLUMAČKOG PARA JELENE VELJAČE I DRAŽENA ČUČEKA Tapeta koja priča najljepše šumske priče

U domu našega glumačkog para Jelene Veljače i Dražena Čučeka jedan kutak svaki put izaziva divljenje prijatelja i gostiju, a to je čudesno ruho zida u sobi njihove djevojčice Lene. Ispričali su nam baš sve o ovoj sjajnoj interijerskoj ideji

Uređivanje sobe za dijete svakoj je mami posebno drag izazov. Zadovoljiti dječje potrebe i želje, ali i smisleno i stilski njegov prostor uskladiti s ostatkom stana, ponekad djeluje kao nemoguća misija, no u domu našega glumačkog para Jelene Veljače i Dražena Čučeka taj je sklad postignut više nego uspješno. Soba njihove malene Lene bajkovito je mjesto u kojem vrijeme podjednako rado provode djeca i odrasli.

Stan mlade obitelji smješten je u zagrebačkoj zgradi koja datira iz 1895. godine, a sukladno tome, uređenje stana nalagala je ponajprije arhitektura. Visoki stropovi i velika kvadratura bili su prazno platno za uređenje interijera po želji, ali i prostor koji je trebalo znalački ispuniti od poda do stropa. Iako su stan opremili svojim namještajem, prilikom uređenja odlučili su zadržati lustere koji su se u cijelom stanu, kao i u dječjoj sobi, pokazali kao odličan retrodetalj koji plijeni pozornost.

Ipak, zid Lenine sobe, odnosno tapeta koja ga prekriva, jedan je od najzanimljivijih kutaka u stanu. Uz to što u malenim glavicama stvara prostor za beskrajno maštanje, tapeta često posluži i kao lijepa pozadina potrebna da bi se ovjekovječili najvažniji i najljepši trenuci u odrastanju djevojčice. Priču o ovom posebnom kutku dobro će razumjeti žene koje su dugo priželjkivale djecu. Sve želje i maštanja nastaju mnogo prije dolaska najvažnijeg bića na svijet, a u Jeleninom slučaju upravo je ova tapeta inspirirana prirodom jedan od tih itekako važnih detalja.

- Ovu sam tapetu vidjela mnogo prije nego što sam zatrudnjela, točnije 2011. godine. Od prvog trenutka kad sam je ugledala, znala sam da će jednog dana baš ona krasiti zid sobe mog djeteta - govori nam Jelena.

Lena je na svijet stigla četiri godine kasnije, a svoje prve korake napravila je upravo u sobi kakvu je njezina mama zamislila dok ona nije bila "ni u planu".

Spomenutu tapetu dizajnirala je Francuskinja Nathalie Lete koja je na dimenziji od 2560x2029 centimetara uspjela prikazati svu ljepotu i bajkovitost šumske prirode. U tu zidnu priču smješteni su i vuk i lisica i malena srna pa i zec i ptičice, sve ono što djetetu beskrajno dugo može zaokupiti pozornost, a u odraslim ljubiteljima estetike izazvati divljenje. Uz tako velik i važan segment, bilo je dovoljno upotpuniti prostor sa samo nekoliko detalja, a Jelena nam je otkrila one njoj najdraže.

Na tapeti dimenzija 2560 x 2029 mm Francuskinja Nathalie Lete prenijela je ljepotu bajkovite prirode

- I Lena i ja volimo lutkicu s potpisom hrvatskog brenda Jasmina i lutkica, a posebno nam je drag i ovaj tepih koji je davnih godina izradila moja prabaka, a darovala mi ga je moja mama kad se rodila Lena. Željela sam ga oduvijek, ali pretpostavljam da me mama tek u tom trenutku doživjela kao ozbiljnu ženu - zaključila je Jelena osmjehujući se.

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:48