U ČETVRTAK, 10. SIJEČNJA

U novom broju D&D Vrta darujemo Sjetveni kalendar za 2019. godinu!

Prema kalendaru možemo razlikovati biljke razvrstane u četiri skupine i dane koji su obilježeni za svaku biljku zasebno, a odnose se na radove vezane uz tu skupinu biljaka. Prema simbolima označenim na kalendaru valja prilagoditi radove koji se odnose na sjetvu, sadnju, održavanje i berbu. Ovo je definitivno jedan od najprirodnijih načina na koji možete uspješno uzgojiti svoje omiljeno voće i povrće te razne biljke. Treba svakako naglasiti da se mnogi vrtlari diljem svijeta u uzgoju biljaka oslanjaju na biodinamičnu metodu koja prati kretanje Mjeseca. Njegov utjecaj na rast i razvoj biljaka nije znanstveno ispitan, no vrtlari vjeruju da je upravo Mjesec taj koji utječe na rast njihovih usjeva.

Vjerujemo kako će vrtlarima, početnicima i iskusnima dobro doći poster sjetvenog kalendara 2019. koji poklanjamo u ovom broju i kako ćete se s guštom htjeti upoznati s teorijom vrtlarenja prema Mjesecu, koja će vam pojednostaviti akciju vrtlarenja.

Sve to i još mnogo više potražite u novom izdanju vrtnog magazina D&D Vrt koji uz Jutarnji list izlazi 10. siječnja (četvrtak).

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:06