AKTUALNO

U Varaždinu će se posaditi javni voćnjak po uzoru na skandinavske zemlje

Varazdin, 060812.
Fotografije varazdinske fontane i temperature vode u njoj, koja iznosi 23 stupnja, dok je vanjska temperatura 33 stupnja celzijeva u hladu.
Foto: Andrej Svoger / Cropix
CROPIX

Na javnoj sjednici kolegija varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok najavio je gradnju javnog voćnjaka

Na sjednici kolegija održanoj prije dva dana u Varaždinu predstavljen je projekt koji bi uskoro trebao krenuti u realizaciju. Na inicijativu Parkova, Varkoma i Grada, po uzoru na skandinavske zemlje došlo je do ideje da se na istočnom djelu vodocrpilišta, sa zapadne strane varaždinskoga groblja, napravi prvi javni voćnjak u ovom djelu Europe od oko 45.000 m2, piše regionalni.com.

Varazdin, 150612.
U parku Ivana Pavla drugog odrzana je pomalo neobicna press konferencija, koju je sazvao bivsi varazdinski gradonacelnik Ivan Cehok, koji je pod istragom USKOK-a, a u kojoj se osvrnuo na danasnju gradsku upravu i prokomentirao njihov dosadasnji rad.
Foto: Andrej Svoger / Cropix
CROPIX
 

– Tu će svatko moći doći i slobodno brati proizvode i odnijeti ih kući, naravno ne 5 kilograma i preprodavati na placu, nego za osobne potrebe – pojasnio je gradonačelnik istaknuvši da će to biti u kontroliranim uvjetima. Zasađene će biti vjerojatno sadnice bobičastog voća poput malina, borovnica, kupina, jagoda ili onih nižih jabuka da se netko ne ozljedi penjući se na viša stabla – rekao je Čehok i najavio kako se s proljećem već kreće u sadnju prvih voćki.

Najavljeno je i da se već idući tjedan kreće sa sadnjom drvoreda na svima lokacijama na kojima Parkovi od Grada dobiju dozvolu, rekao je Runac najavivši nastavak akcije “Posadimo stablo voljenoj osobi”.

– Na svako srušeno drvo posadit ćemo deset novih. Ta akcija kreće u naredna dva tjedna – najavio je Čehok.

Foto: Andrej Svoger/Hanza Media

Izvor: regionalni.com

Izdvajamo

Iz drugih medija