AKTUALNO

U Varaždinu će se posaditi javni voćnjak po uzoru na skandinavske zemlje

 CROPIX
Na javnoj sjednici kolegija varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok najavio je gradnju javnog voćnjaka

Na sjednici kolegija održanoj prije dva dana u Varaždinu predstavljen je projekt koji bi uskoro trebao krenuti u realizaciju. Na inicijativu Parkova, Varkoma i Grada, po uzoru na skandinavske zemlje došlo je do ideje da se na istočnom djelu vodocrpilišta, sa zapadne strane varaždinskoga groblja, napravi prvi javni voćnjak u ovom djelu Europe od oko 45.000 m2, piše regionalni.com.

Varazdin, 150612.
U parku Ivana Pavla drugog odrzana je pomalo neobicna press konferencija, koju je sazvao bivsi varazdinski gradonacelnik Ivan Cehok, koji je pod istragom USKOK-a, a u kojoj se osvrnuo na danasnju gradsku upravu i prokomentirao njihov dosadasnji rad.
Foto: Andrej Svoger / Cropix
CROPIX

– Tu će svatko moći doći i slobodno brati proizvode i odnijeti ih kući, naravno ne 5 kilograma i preprodavati na placu, nego za osobne potrebe – pojasnio je gradonačelnik istaknuvši da će to biti u kontroliranim uvjetima. Zasađene će biti vjerojatno sadnice bobičastog voća poput malina, borovnica, kupina, jagoda ili onih nižih jabuka da se netko ne ozljedi penjući se na viša stabla – rekao je Čehok i najavio kako se s proljećem već kreće u sadnju prvih voćki.

Najavljeno je i da se već idući tjedan kreće sa sadnjom drvoreda na svima lokacijama na kojima Parkovi od Grada dobiju dozvolu, rekao je Runac najavivši nastavak akcije “Posadimo stablo voljenoj osobi”.

– Na svako srušeno drvo posadit ćemo deset novih. Ta akcija kreće u naredna dva tjedna – najavio je Čehok.

Foto: Andrej Svoger/Hanza Media

Izvor: regionalni.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 04:18