OKOLO

U Zagrebu ‘niknule’ biljke s porukom: ‘Ponesi me i posadi u svom vrtu‘

Foto: OKOLO//around

Drugo izdanje projekta Okolo posvećenog umjetničkom istraživanju grada. Skrivene ulice, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova i zakutci Gornjeg grada i ove godine su postali mjesta spontanih susreta prolaznika s umjetnošću, a različite lokacije u Zagrebu „oživjeli“ su i međunarodno poznati umjetnici iz Francuske, Španjolske i Australije

Tako su na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, ovog tjedna “niknule” biljke s porukom “Ponesi me i posadi u svom vrtu”. Biljke su dio projekta “Plan(t) For Future”, a Zagrepčani su ih mogu vidjeti i posaditi u svom vrtu u sklopu manifestacije “Okolo” koja uključuje i razne instalacije na nekoliko lokacija u zagrebačkom centru te traje do 1. rujna.

Foto: OKOLO//around

 

Floraart i studio BOTANIKE odgovorani za biljke na Glavnom kolodvoru, spajaju praksu arhitekture, hortikulture i dizajna s ciljem sveobuhvatnog oblikovanja prostora u kojemu je priroda neizostavni dio.

Foto: OKOLO//around

 

Kroz “Plan(t) For Future” žele educirati građane o važnosti biljaka i brzi za njih. Tako na svojoj stranici navode savjete i upute za sadnju drveća kojeg ste i vi mogli nabaviti na Glavnom kolodvoru. Bravo!

Foto: OKOLO//around

 

Izdvajamo

Iz drugih medija