Zeleni pojas odvaja zone ureda

Ured iGaming tvrtke Catena Media

Ured tvrtke Catena Media u Beogradu prostire se na 550 četvornih metara, a arhitekti, ekipa iz studija Autori, odlučila je kao glavni element u ovaj poslovni prostor staviti biljke koje su ga učinile svježim i drukčijim

Stručnjaci kažu da bi obavezan dio svakog radnog prostora trebale biti biljke koje, osim dekorativne funkcije, razgrađuju štetne stvari i proizvode kisik. Osim toga, zelenilo je dobro za oči, što onima koji mnogo rade itekako treba, smanjuje razinu buke i stresa, a uvelike doprinosi i stvaranju ugodne radne atmosfere. Ne čudi stoga što u posljednje vrijeme brojni uredi diljem svijeta odlučuju da će upravo biljke biti top dekoracija njihovih radnih odaja. Savršen primjer za to pronašli smo u Beogradu. Radi se o projektu uređenja interijera ureda tvrtke Catena Media na površini od 550 četvornih metara, a zadatak da to uspješno odrade dobili su poznati srpski arhitekti iz studija Autori.

- Veliki zeleni pojas pruža se kroz cijeli prostor i odvaja različite funkcionalne zone unoseći toplinu i čineći prostor prijateljskim prema korisniku. Gotovo u svakom dijelu ovog radnog prostora dominiraju biljke koje ga čine posebnim, svježim i drugačijim - objasnili su arhitekti i dodali da se uredi tvrtke Catena Media nalaze u poslovnom kompleksu Airport City u Novom Beogradu i dizajnirani su za tim znatiželjnih individualaca koji stoje iza jedne od najuspješnijih tvrtki u iGaming industriji.

- To je tzv. open space radni prostor s pogledom na panoramu Novog Beograda. Prostor je dizajniran s idejom da svaki zaposlenik ima svoju osobnu zonu za rad i opuštanje. Rezultat su uredi koji su poput igre, puni trikova, prepreka, zabavnih karakteristika, tajnih kutaka i iznenađenja. Ovim je duh iGaming industrije prenesen na elemente i način korištenja prostora - pričaju arhitekti te ističu da u prostoru dominiraju neutralni tonovi i sirovi materijali. Strop je obojen u crno, čime se neutralizirala količina detalja i odvratila pažnja od instalacija u prostoru. Drvene obloge zidova od izbijeljene breze daju topli efekt radnom prostoru. U ulaznom prostoru drvena zidna obloga ujedno je i velika magnetna ploča koja posjetiteljima i zaposlenima dozvoljava da kreiraju grafike i poruke od magneta različitih boja i oblika u funkciji zabavne dobrodošlice.

Lijepe drvene obloge zidova od izbijeljene breze dale su iznimno topao efekt ovom jako zabavnom i praktično dizajniranom poslovnom prostoru

Važno je istaknuti i da u prostoru nema oštrih kuteva i da se zone prelijevaju jedna u drugu. Oble staklene pregrade dozvoljavaju preglednost prostora koji se ovako vizualno ne skraćuje. Pored glavne otvorene radne zone, koju ispunjavaju radni stolovi, ovaj prostor karakteriziraju i prostorije naglašene staklenim opnama, među kojima su konferencijska dvorana i manje prostorije za individualne sastanke i pozive - ispričali su arhitekti i objasnili kako je rasvjeta dizajnirana specijalno za ovaj prostor i važan je dio projekta; od standardnih visilica, preko podesivih svjetiljki do rasvjete integrirane u viseće panele, obješene iznad stolova. Stolovi, pregrade, sofa, klupa, tribine, konferencijski stolovi, kuhinja, pultevi, gotovo sav namještaj također je dizajniran specijalno za ovaj prostor.

Bez oštrine, molim

U uredu nema oštrih kutova i radne se zone zapravo prelijevaju jedna u drugu

Foto: Relja Ivanić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:16