Razmišljate o preuređenju kuhinje?

15 stvari koje mora imati svaka kuhinja iz snova

 

Razmišljate li često o preuređenju kuhinje? Dobrodošli u klub! Evo 15 pametnih detalja koje ćete vjerojatno poželjeti dodati na svoj popis želja – u savršenom svijetu u kojem budžet ne predstavlja nikakvu zapreku.

1. Posebna ladica samo za dasku

Daska za rezanje treba nam svaki čas, a tako ju je nezgodno stalno pospremati. Kako bi bilo lijepo ukrasti ovu ideju iz časopisa Residence i napraviti si posebnu ladicu samo za nju?

Foto: Residence Magazine

 

2. Ne, posebni odjeljak za dasku i koš

Još bolja ideja: posebni odjeljak za dasku i koš za smeće! Daska pritom sadrži praktičnu rupu kroz koju smeće samo gurnemo u koš, pametno pozicioniran ispod.

Foto: Gary Wafford

 

3. Stol na izvlačenje

Stol koji se samo izvuče ispod kuhinjskog otoka, i lako vrati natrag u svoje spremište, zvuči kao super ideja. Ne smeta kad ga ne trebamo, tu je kada ga trebamo.

Foto: BHG

 

4. Kutne ladice

Ovo su smislili u tvrtci Glenvale Kitchens, Bedrooms and Sliding Wardrobes. Iz naziva je jasno da su specijalisti za klizna rješenja, a ovo kuhinjsko izgleda vrlo neobično i praktično.

Foto: Glenvale Kitchens

 

5. Noževi na izvlačenje

Ljudi obično u ovakvim uskim ladicama kraj štednjaka drže ulje i začine, ali zbog topline kojoj su tu izloženi, te namirnice je pametnije držati dalje od pećnice. Umjesto ulja i sitnih bočica, u ovakvu ladicu bolje je smjestiti noževe.

SignatureDesign and Cabinetry

 

6. Ladica za smeće

Ormarić s predviđenim prostorom za koš i reciklažu oslobađa pod kuhinje i od pogleda skriva nelijepe prizore. Dodatna pogodnost ovog ladičara iz Mulet Cabineta je to što ima svoj prostor i za vreće za smeće.

Foto: Mullet Cabinet

 

7. Ladice za tanjure

Ovakva ladica, prostrana i organizirana, omogućuje lak pristup tanjurima, tanjurićima, zdjelicama, šalicama… Raskošno i praktično u isti mah, ha?

Foto: Divine Design+Build

 

8. Skriveni pretinac za začine

Kuhinja koju je objavio Traditional Home prikazuje klizni panel  iza kojeg se krije pregršt začina. Čas ih vidiš, čas ih ne vidiš!

Foto: Traditional Home

 

9. Kredenc s policama na izvlačenje

Zašto se toga nitko prije nije sjetio? Ovaj primjer koji je objavio Heather Bullard dokazuje da klizne police moraju postati obavezni dio kuhinjske opreme!

Foto: Heather Bullard

 

10. Ladica za začine

Ako u kuhinji nemate mjesta za onaj skriveni pretinac za začine (vidjeti gore pod broj 8!), možda bi ova ideja iz This Old Housea bila dobra rezervna opcija. Uz pomoć dodanih držača, začini stoje uredno i lako su dostupni dok kuhate.

Foto: This Old House

 

11. Malo mjesta za razbarušene sitnice

Organizirane kuhinje uvijek poštuju određenu strukturu. Dok u standardnim kuhinjskim ormarićima imamo samo po jednu ili dvije police, posebno osmišljen kut za sitnice može biti adut i vaše kuhinje. Tu možete držati recepte, krpe, stolnjake. Ovu ideju predstavila je u svom blogu Vita Ranunkler.

Foto: Vita Ranunkler

 

12. Kuhinjska garaža

A jedan ormarić u kuhinji trebalo bi prilagoditi za one visoke, nezgrapne uređaje kao što su štapni mikser, mikrovalna, vrčevi za smoothyje…

Foto: BHG

 

13.  Ladica s kutijama za brašno

Ako volite kuhati i to činite često, rado ćete ukrasti ovu ideju od francuskog časopisa Maison&Demeure. Ovako možemo držati brašno, šećer, prezle i razne druge rastresite namirnice.

Foto: Maison&Demeure

 

14. Dodatno spremište u stranici kuhinjskog otoka

Ha, dobro bi bilo imati i kuhinjski otok, zar ne? Ali ovdje govorimo o kuhinjama iz snova, pa je ovoj ljupkoj bočnoj pregradi iz BHG-a svakako mjesto na našem otoku snova. Dakako, onom kuhinjskom.

Foto: BHG

 

15.  Ormarić za kafe-aparat

Ormarić samo za aparat za kavu? Izvrsna ideja. Da u svojoj kuhinji kreira prostor upravo za to, palo je na pamet proizvođaču kuhinja Eastburn Woodworks iz Floride. Malo su daleko da od njih naručimo gotovu kuhinju s ovim rješenjem, ali ideju uvijek možemo rekreirati na vlastiti način u svome domu, zar ne?

Foto: Eastburn Woodworks

Izvor: kitchn

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija