TAMNI TONOVI U MALOM STANU

32 kvadrata uređena za mladu ženu

 

Svi znamo da mali prostori trebaju bijelu boju ili barem vrlo nježne tonove, ali pogledajte kako je arhitektica Ariana Ahmad sjajno uradila ovaj mali stan u Moskvi! Odabrana je prekrasna shema dubokih tamnih nijansi, koja u uvjetima visokih stropova i velikih prozora izgleda nevjerojatno. Drveni namještaj i podovi savršeno su ublažili i upotpunili cjelokupni dizajn u ovom projektu s fotografija u nastavku.

Stan se nalazi u obnovljenoj staroj kući i unatoč skromnom broju kvadrata (32 m2), ima dvije velike prednosti - stropove 3,40 m i tri velika prozora. Osim toga, u stanu nije bilo većih građevinskih radova, dodali su samo jednu pregradu koja razdvaja hodnik i zid spavaće sobe. Uređenje se odvijalo brzo i bez problema, pa je stan bio kompletno uređen za tri mjeseca. Moglo je biti i brže, ali postoje tehnička pitanja koja se ne mogu ignorirati. Na primjer, sušenje poda i gipsa.

U ovom stanu, tamni zidovi nisu smanjili prostor, već su, naprotiv, zbog visokih stropova i velikih prozora, stvorili ugodan ambijent. Kombinacija bogatih tamno crvenih nijansi ovdje nije samo u dnevnom boravku, već i u spavaćoj sobi, gdje je čak i strop obojen u tamnu boju.

Namještaj je odabran vrlo brzo, a neke su stavke modificirane posebno za ovaj projekt. Za zidove u boji Burgundije željela je neku vrstu kontrastne grafike, pa je tamni stalak za kapute obojila u bijelo. Na tamnoj pozadini sada izgleda kao da je nacrtan tankom bijelom olovkom. Također, kada je interijer bio dovršen Arijani se činilo da nema dovoljno umjetnosti, i to klasične, kontrastne koja lijepo izgleda s modernim namještajem. Zato je na Shutterstocku odabrala dva portreta florentinskog umjetnika Agnola Bronzina, isprintala ih na platnu i stavila u okvire.

Foto: Sergey Ananiev

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:22