STAN STAR CIJELO STOLJEĆE

60 kvadrata uređenih po mjeri tročlane obitelji

Interijeri koje gledamo su uglavnom prozračni, novi, prepuni dnevne svjetlosti i savršeno uređeni. Ponekad odaju dojam kao da u njima nitko ne živi. Ovo nije još jedan takav interijer.

Vodimo vas u 60 četvornih metara stana koji je star cijelo jedno stoljeće. Većina stana je renovirana, no po vratima i njihovim okvirima možemo razaznati da se radi o stanu starije gradnje. Stan je prilikom renovacije zadržao svoj starinski šarm, a to je ono što nam se najviše sviđa.

Osim toga, smješten je na poziciji na kojoj u njega ne ulazi previše dnevne svjetlosti. No vlasnicima stana prilikom uređenja to zapravo i nije stvaralo problem. Dapače, držali su se kombinacije svijetlijih i tamnih boja te svejedno dobili ugodno uređen stan.

Uređenje interijera potpisuje tim dizajnera iz Evensteven. Prema željama vlasnika osmislili su funkcionalan stan i praktična rješenja u svakoj prostoriji.




Dnevni boravak osmislili su tako da u njega stane i rani kutak. Police koje sežu od vrha do dna i sadrže jednu izduženu policu koja služi kao stol praktično su i multifunkcionalno rješenje za radni kutak.






Spavaća soba je unatoč manjku dnevnog svjetla obojena u sivo, s ormarima jednake boje. Posteljina žute boje u nijansi senfa odlično je "razbila" monotoniju koja se mogla dogoditi prilikom ovog uređenja. U dječjoj sobi sivu boju neutraliziraju zidne dekoracije i krevetić ljubičaste boje.



U maloj kuhinji vlasnici su uspjeli smjestiti i okrugli stol s nekoliko stolaca. Bijele pločice oživljavaju cijeli interijer, a mramorne površine i zlatni detalji ga čine elegantnim. Posebno zanimljivo rješenje u ovoj prostoriji je dugačka zlatna šipka koja se proteže iznad radne površine. Na njoj su postavljene kuke koje služe za vješanje kuhinjskih potrepština.

Foto: Johann Spinell

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:07