INSPIRACIJA IZ BROJKI

Airbnb istražio trendove: evo kako urediti dom u 2020. godini

Airbnb Plus analizirao je opise objekata za najam i razgovarao s njihovim vlasnicima kako bi dobio uvid u želje osoba koje traže objekt za najam. To je rezultiralo zanimljivim zaključcima o tome koji će trendovi uređenja interijera obilježiti 2020. godinu.

Airbnb Plus platforma okuplja isključivo iznajmljivače koji imaju besprijekorno uređene interijere, one u kojima poželite ostati dulje i kopirati njihov stil u vlastitom domu. Stoga je Airbnb napravio istraživanje u kojem je predvidio neke od trendova koje ćemo u interijerima gledati sljedeće godine. Radi se o elementima uređenja za koje je tim iz Airbnbja primijetio kako je njihovo korištenje cijelo vrijeme u stalnom porastu. Podaci su prikupljeni iz na temelju preferencija osoba koje traže objekte za najam i razgovora s vlasnicima objekata za najam.

U nastavku vam donosimo detaljnije rezultate.

Zelena je nova crna

Riječ prirodno je u svojim varijacijama korištena za opisivanje objekata na Airbnb Plus platformi više od tisuću puta. Tako Superhostovi predstavljaju svoje domove kao ugodne oaze u kojima se osjećate dobrodošlo i kao kod kuće. Tako je primijećeno kako se u interijere stavlja sve više biljaka te kako se koriste prirodni materijali.

Spoj tradicionalnog i suvremenog

Također, Superhostovi u opisima svojih interijera često daju do znanja kako se u objektu nalazi spoj starinskog i suvremenog. Starinski elementi interijeru uvijek daju određenu toplinu i priču, posebno ako su usko vezani uz lokaciju na kojoj se nalaze. Suvremeni elementi daju udobnost koja je potrebna za svakodnevni život. Stoga je spoj tradicionalnog i suvremenog dobitna kombinacija uređenja.

"Hyggelig" prostor

Udobnost prije svega najvažniji je stav 2020. godine. Minimalistički uređeni prostori dobivaju dodatak hygge elemenata, pa se tako u objektima za najam često nalaze razne mirisne svijeće koje možete koristiti, kupke, posebni čajevi, posteljina ugodnih materijala, pomni odabrani ukrasni jastučići...

Ukratko, svi detalji potrebni za potpunu udobnost. Prema podacima Airbnbja, oko 3 000 hostova je kupilo nove jastuke u 2019. godini, njih 1 500 je kupilo posebne i kvalitetne ručnike, a 3 500 je nadogradilo kupaonicu kako bi imali kadu s mjehurićima.

Elementi jarkih boja

Istraživanje je pokazalo kako je čak 4 500 hostova promijenilo boju zidova ili postavilo nove dekoracije prije same prijave svog objekta na Airbnb Plus platformu. Također, analiza fotografija raznih objekata za najam pokazala je kao neutralna paleta boja prevladava u mnogim interijerima, no većina uz dodatak elemenata jarkih boja.

Uređeno od glave do pete

Podaci s Airbnba pokazuju kako je 850 hostova kupilo nove tepihe ili preuredilo podove tijekom ove godine. Osim toga, u opisima objekata često se spominju visoki stropovi. Stoga Airbnb tim zaključuje kako je zaista potrebno da je objekt besprijekorno uređen "od glave do pete".

Stoga, bilo da uređujete vlastiti dom ili objekt za najam, udobnost je svakako na prvom mjestu, a jarke boje i nekoliko biljaka su neizostavni elementi. Ovo su trendovi koji već neko vrijeme prevladavaju interijerima, no tijekom sljedeće godine postat će još izraženiji.

Izvor: Airbnb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:45