LAKŠE ČIŠĆENJE JE MOGUĆE!

Deset trikova za lakše čišćenje koje bi svi trebali znati

 

Kućanski poslovi rijetko koga vesele, a njihovo odgađanje samo je dodatni izvor stresa u svakodnevnom životu pa preporučujemo da se jednostavno prihvatite posla i poslužite se ovim trikovima kako biste što brže i učinkovitije očistili svoj dom.

Redovito čistite svoju perilicu za posuđe, pogotovo kada vaši tanjuri i čaše nakon pranja u perilici izgledaju isto kao i kad ste ih stavili u aparat. Za to će vam trebati alkoholni ocat, soda bikarbona i eterična ulja. Kako očistiti perilicu saznajte na poveznici.

Ulaštite svjetla svog automobila kako biste što jasnije vidjeli ispred sebe prilikom vožnje noću. Za to će vam trebati krpe od mikrofibre, deterdžent za pranje posuđa i još neki materijali, a detaljan popis i opis postupka potražite na poveznici.

Vaši limeni komadi posuđa koje koristite za pečenje promijenili su boju i zadobili brojne mrlje? Stanite tome na kraj i osvježite svoju kolekciju uz malo truda i ribanja. Sve što vam treba nalazi se na poveznici. Sretno!

Očistite svoje drvene podove bez muke, a kako biste izbjegli stvaranje mrlja i oštećivanje poda, koristite ovo posebno sredstvo koje ćete izraditi od deterdženta za posuđe, čistog alkohola i octa, a upute potražite na linku.

Na vašim se kuhinjskim ormarićima nakupila masnoća od pečenja? Kako biste uklonili prljavštinu i masnoću poslužite se octom, sodom bikarbonom ili deterdžentom za pranje posuđa, a koja je najbolja opcija saznajte na poveznici.

Tepih vam je sakupio cijelu kolekciju mrlja i želite ga osvježiti? Iskušajte mješavinu hidrogen peroksida, deterdženta za pranje posuđa, sredstva za mrlje i omekšivača, a kako djeluje saznajte na linku.

Izradite sami mirisne tablete za pranje rublja koje ćete samo ubaciti u perilicu za rublje kada je puna i spremna za pokretanje. Evo kako ih pripremiti.

Peglanje odjeće samo po sebi zna biti naporno, a kada vaša pegla pritom pušta talog, ova kućanska aktivnost zna biti posebno zahtjevna. Kako biste to izbjegli redovito čistite svoju peglu na sljedeći način.

Spremni na prirodan način očistiti svoju pećnicu? Sjajno, jer imamo odličnu metodu kako to izvesti. Samo trebate pratiti upute na poveznici i pripremiti se za malo ribanja.

Začepljenja se događaju, od nakupina sapunice do zalutalih komadića hrane. Kako biste riješili problem, posegnite za ovom mješavinom sredstava za čišćenje. Sretno!

Izvor: Ehow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 20:59