STAN OD 77 KVADRATA

Dom po mjeri mlade tročlane obitelji

Ružičaste, sive i zelene nijanse za besprijekorno uređenje trosobnog stana

Kada su želje investitora veoma precizne, kao u ovom slučaju, dobar rezultat ne može izostati. Stan u koji vas vodimo doživio je kompletnu adaptaciju i od 'ružnog pačeta' posao moderno utočište, za koji možemo reći da je nakon totalnog makeovera zasjao u svom punom sjaju, prvenstveno zato što je pametno iskorišten sav potencijal prostora prema potrebama mlade tročlane obitelji.

Kada su dizajneri za uređenje interijera iz Sigdal Lørenskog Studija dobili zahtjev da 77 četvornih metara velik stan u centru Osla iz derutnog i loše organiziranog pretvore u urbanu oazu za višečlanu obitelj, odmah su prihvatili izazov, iako su znali da će posla biti puno te da ovaj zadatak neće biti nimalo lagan za realizaciju.

Stan se sastojao od ulaznog hodnika, te puno manjih i odvojenih prostorija neadekvatnih za moderan način života. Vlasnicima je od samog početka bilo jasno da je potpuno nefunkcionalan te da trebamo napraviti sve što je moguće kako bi u konačnici postao moderan dom sa svim potrebnim sadržajima, koji je pritom maksimalno iskoristiv i prozračan. Obitelj je pritom imala puno želja: odvojeni sanitarni čvor i kupaonicu, odvojenu kuhinju s blagovaonicom, dnevni boravak s bio kaminom, dječju sobu, spavaću sobu s garderobom, moderne boje i materijale.

Kuhinja je ostala na izvornom mjestu, u odvojenom prostoru, dok je u mokroj zoni izgrađen zaseban toalet. Sve sobe su dobile svijetli drveni pod, uključujući i kuhinju s blagovaonicom, a hodnik, toalet i kupaonica popularne geometrijske pločice. Zidovi su ukrašeni elegantnim štukaturama i usklađeni s bojama ugradbenih ormara u svakoj od prostorija. U kuhinji su sivi kuhinjski ormari kombinirani s mramornom pozadinom na zidu te začinjeni ružičastim stolicama i zlatnim detaljima.

Stan obiluje ormarima, koje su dizajneri vješto povezali sa zidovima. Dominantna topla paleta sive, ružičaste i zelene boje te nježne puderaste nijanse, dodatno naglašavaju sjaj pomno odabranih zlatnih i bakrenih ukrasa čineći prostor nenametljivo glamuroznim, baš kako volimo. A vi?

Izvor: sigdal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 04:37