STUDIO POKE

Elegantni ženstveni stan od 60 kvadrata poslije uređenja

 

PROFIL

POVRŠINA: 61 m2
LOKACIJA: Ljubljana
DIZAJN: Studio POKE

Stan u koji vas danas vodimo nalazi se u samom centru Ljubljane. Vlasnica je umirovljena gospođa, koja već dugo želi preurediti svoj dom, a sada je napokon pronašla vremena za ispuniti svoju želju. Angažirala je kreativni trio da joj ispuni želju, stoga dizajn ovog elegantnog ženstvenog interijera potpisuju dizajnerice iz kreativnog studija POKE.



Ovaj stan velik je 61 četvorni metar, a nalazi se u zgradi koja je sagrađena 1960-ih godina. Interijer je prethodno bio mračniji te je zbog velikog i tamnog namještaja izgledao manji nego što zaista jest. Želja klijentice bila je stvoriti svijetao i prozračan prostor s daškom ženstvenosti i elegancije, stoga se kreativni trio iz POKE Studija odlučio na čiste linije, moderan i jednostavan namještaj i svijetlu paletu boja. Paleta boja temelji se na bijeloj kao glavnog (ne)boji, a nastavlja se nijansama sive i nježnim nijansama ljubičaste boje.

Renovaciju i preuređenje započele su rušenjem jednoga zida koji je originalno razdvajao hodnik i spavaću sobu. Dnevni boravak su zatim premjestili u tu prostoriju, a spavaću sobu u prostoriju koja je prethodno bila dnevni boravak. Tako su napravile prvi korak prema otvorenom i prozračnom prostoru.

Namještaj u dnevnom boravku jednostavnog je dizajna i neutralnih boja, a dinamičnost i toplinu u ovu prostoriju unose galerije slika na zidovima iznad kauča i pokraj velikog televizora, tepih u toploj bež nijansi te detalji koji se vide iza staklenih vrata zatvorenih regala koji su lijepo zaokružili prozor s prozračnim bijelim zavjesama.



Također, su micanjem vrata i manjeg zida spojile su kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak u otvoreni tlocrt te tako dobile više prostora. Iz studia POKE kažu kako veći namještaj uglavnom rađen upravo prema željama vlasnice, pa tako i kuhinjski te blagovaonski namještaj.



Prostorija koja nam je posebno zapela za oko je spavaća soba. Prozračne zavjese nježnih nijansi ružičaste boje spavaćoj su sobi dale pravi ženstveni i elegantni karakter. Zlatni detalji savršeno su se uklopili u cijelu priču, a osim toga, svaki predmet koji je vlasnica sakupljala svih ovih godina pronašao je svoje mjesto na nekom od zidova i na površinama u stanu.

Slušajući želje vlasnice i otkrivajući potencijal starih prostora, kreativni trio iz studia POKE završio je i ovaj projekt renovacije i preuređenja interijera. Više o uređenju ovog šarmantnog interijera i o njihovim ostalim projektima možete pročitati na blogu POKE studija.

Foto: Studio POKE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:20