Stan od 62 četvorna metra

Evo kako četveročlana obitelj živi u stanu u kojem se sve može transformirati

 

Danas vam želimo pokazati kako četveročlana obitelj živi u dugom i uskom stanu, nešto manjem od 62 četvorna metra, u četvrti East Village u New Yorku. No, krenimo redom.

Prije samog useljenja bračni par Michael i Joanne s dvoje djece, sinom Jonahom i kćeri Esther, angažirao je arhitektonski ured Noroof da im pomognu osmisliti novi životni prostor. Kako svako preseljenje nosi uzbuđenje, ali i određenu količinu stresa, roditelji su brinuli kako će na novi životni prostor reagirati njihov tada devetogodišnji sin Jonah. No, za Jonaha, koji voli gusare i znanstvenu fantastiku, bilo je to ispunjenje svih snova.

Dnevni boravak, koji je ujedno i blagovaonica sa stolom koji se preklapa i koristi ovisno o potrebama, a može biti blagovaonski ili stol za pisanje domaće zadaće, samo je jedno od odličnih rješenja koja se mogu pronaći u ovom domu, a koje je Jonah s oduševljenjem prihvatio.

Arhitekti su u ovom stanu iskoristili doslovno svaki četvorni centimetar raspoloživog prostora. U dječju sobu, koja je jako uska, uspjeli su smjestiti krevet i stol zahvaljujući genijalno dizajniranom namještaju koji se može transformirati prema potrebi.

Naime, krevet se spušta ili podiže, ovisno o tome je li noć i vrijeme za spavanje ili dan i vrijeme za učenje i rješavanje školskih zadataka. Prostor za pohranu stvari smješten je u zidovima, ali i u spremištima ugrađenima u podu. Genijalno, zar ne?

Kuhinja, koja je u ovom domu također duga i uska, smještena je u prostoru između ulaznih vrata i dnevnog boravka te također ima puno skrivenih ugradbenih ormara za odlaganje stvari, što Michaelu omogućava da se uspusti u svoju veliku ljubav – kuhanje. Ovaj stan je njihov savršeni dom i jako nam se sviđa.

Foto: Chuck Choi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:52