U OBNOVLJENOJ TVORNIČKOJ ZGRADI

Fantastično potkrovlje na dvije etaže

Dvoetažni stan u potkrovlju potpisuje Sergej Ryndenkin, dizajner studija Yorumdizayn, a nalazi se u moskovskom kompleksu TriBeCa u obnovljenoj bivšoj tvorničkoj zgradi

Glavna značajka stana je ogromna visina stropa, iznosi čak šest metara, što je značilo stvaranje mezanina. Gotovo cijeli vanjski dio jedan je veliki prozor, zahvaljujući kojem je stan potpuno potopljen svjetlom. Površina prizemlja iznosi 48 četvornih metara, a s polukatom 72 četvorna metra u koje je dizajner uspio smjestiti predsoblje, dvije kupaonice, potpuno opremljenu kuhinju, udoban dnevni boravak, radni prostor, spavaću sobu i veliku garderobu.

U prizemlju iza predsoblja nalazi se kuhinja s dnevnim boravkom, a zahvaljujući otvorenom prostoru bez pregrada, velikom prozoru i gornjem svijetlu, izgleda stvarno prostrano. Kako bi se smjestila garderoba na katu, dizajner je povećao prostor. I učinio je to vrlo duhovito: nestale je kvadratne metre nadomjestio staklenim "vizirom". Ispalo je savršeno - područje se povećalo, dok je prvi kat sačuvao ljepotu prostora s dva svjetla.

Vrlo suzdržan dnevni boravak ukrašen je svijetlim naglascima kuhinjskih ormarića Nolte Küchen Neo Loft, čije tirkizne pozadine podsjećaju na neke svemirske krajolike.

Industrijsko značajke objekta također je pretočio u dekoracije: na potpornim stupovima se pojavljuje cigla iz 19. stoljeća. Police i stepenice su izrađene od metala prema Sergejevim skicama. Međutim, bez pretjerane brutalnosti. Gazište je popločeno, ograda koja počinje prilično visoko ispunjena je perforiranim metalom, pa stepenice ne izgledaju kao da su teške i glomazne.

Na katu se nalazi potpuno privatni prostor: spavaća soba, garderoba i kupaonica. Gornja je kupaonica, možda, jedno od najljepših mjesta u stanu: ima otvor s dva svjetla, iza kojeg se otvara šest metara stakla, okrenuta je prema prozoru s pomičnim vratima. Na prozoru se nalazi umivaonik, iznad njega je malo ogledalo koje ne blokira panoramu, a na staklenom "viziru" polukata, odmah iza kupaonice, ima mnogo živih biljaka, pravi staklenik. Jutro u ovoj kupaonici, s pogledom na nebo i zelenilo, jamstvo je dobrog početka dana.

Izvor: AD

Foto: Sergey Krasyuk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:15