Svi pričaju o ...

Grif bar, mlađi dnevni brat Vintage Industriala

U dvorištu u Savskoj otvoren je bar u kojem će se slušati dobra muzika, piti kava ili dobro pivo, održavati kvizovi i slušaonice...

Ako volite Vintage Industrial Bar, obožavat ćete njegovu novu dnevnu varijantu - Grif Bar Zagreb. Smjestio se u dvorištu Vintagea, a svoja je vrata javnosti otvorio u četvrtak. Kao i njegov "brat" Vintage, Grif je uređen u industrijskom stilu, u kojem prevladavaju detalji poput "kostura", odnosno oklopa viteza, mapa i starinskih satova.

- Ideja je bila da otvorimo dnevnu, komotniju verziju Vintagea, a uz dodatak 'bibliotekarskog steampunka' dobili smo nešto što izgleda kao dnevni boravak svjetskog putnika. Bar je tamniji, boje su zagasite i mislim da će biti posebno zanimljiv ljudima koji prvi put dođu, jer nema tipičan izgled kafića. Ustvari, htjeli smo ljudima dati toplu i ugodnu atmosferu u kojoj će moći popiti kavu ili odraditi sastanak - kaže nam Matija Trupinović koji je zadužen za promociju Grif Bara i Vintage Industrial Bara.

U Grifu će se naći ponešto za svakoga jer bogat program nudi sve - od tribina, edukacija, predavanja, filmskih kvizova, čitanja poezije, izložbi fotografija, akustičnih koncerata, projekcija filmova, umjetničkih radionica, Dj sessiona, predstavljanja i preslušavanja albuma do raznih tematskih večeri i još mnogo toga.

- Glazba je više u pozadini, a u prvom su nam planu raznovrsni sadržaji i mogućnost da se gosti dobro zabave, druže, razgovaraju, a možda usput nešto i nauče - govori nam Matija.Na otvorenju su goste zabavljali DJ-evi Soul Bader & Bronco Boobalooga uz zvukove soula i funka, a potom je u petak slijedilo predavanje Dejana Nemčića "Od puta po Africi do svemira".

Ako vam je ovo zagolicalo maštu, onda ne smijete propustiti "Philosophy Café". Philosophy Café je zamišljen kao razgovor o različitim temama i konceptima, istraživanje emocija, verbaliziranje vlastitih viđenja različitih tema, upoznavanje novih ljudi, ali i boljeg razumijevanja vlastitog uma.

Grif Bar Zagreb nalazi se u Savskoj cesti 160, otvoren je od ponedjeljka do subote od 9 sati do ponoći. Nudi razne akcije, poput happy houra koji uključuje kavu za 7 kuna od 11.30 do 15.30 te Grif piva po akcijskim cijenama od 14.30 do 19.30 sati. Grif Pilsner (0,50 l) i Grif New England IPA (0,50 l) su po 18 kuna, a Grif Pilsner (0,30 l) i Grif New England IPA (0,30 l) koštaju 15 kuna.

Više na: Facebook stranici Grif Bar Zagreb

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:35