ELEGANTNE, PRAKTIČNE I SIGURNE

Ikea lansira pametne rolete po pristupačnim cijenama

 

Prije gotovo godinu dana, Ikea je odlučila domove ljudi diljem svijeta učiniti pametnijim lansiranjem vlastitog inteligentnog asortimana rasvjete, koji uključuje razne LED žarulje, senzore pokreta, dimer svjetla, veliki izbor svjetlosnih ploča i vrata koja se mogu ugraditi u kuhinjske i spavaće ormare. Ove je godine švedski gigant otišao korak dalje i odlučio dodatno automatizirati domove ljudi, lansiranjem dva nova proizvoda - pametne rolete po pristupačnim cijenama.

Sam proizvod je tipična roleta, doduše nešto teža, budući da uključuje mali odjeljak za punjenje baterija. Nakon što se baterija postavi unutar trake, vlasnici mogu spojiti sjenilo s pripadajućim bijelim pakom koji služi za ručno podešavanje roleta.

Tvrtka tek treba objaviti vijesti o žaluzinama, ali Zatz Not Funny navodi da se dva nova proizvoda već mogu nabaviti na njihovom njemačkom web-u. KADRILJ i FYRTUR su bežične rolete koje pokreće baterija, a funkcioniraju na isti način kao i već spomenuta linija rasvjete TRÅDFRI. Što znači da se roletama može upravljati putem besplatnih aplikacija: Alexa, HomeKit i Google Assistant, koje već podržavaju Ikein pametni sustav rasvjete.

S roletama FYRTUR i KADRILJ svjetlost izvana može se regulirati izravno iz kreveta, ili negdje drugdje, bez ustajanja. Dakle, sjenilima se može upravljati bežično, jednim ili više istodobno.

Rolete će biti dostupne od 2. veljače, dolaze u pet veličina po cijeni od 99 do 155 eura.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:29