IDEJE ZA KOPIRATI

Ikein IVAR ormarića

I nije neka novost da se Ikeina filozofija dizajniranja namještaja temelji na jednostavnošću. Baš iz tog temelja proizlazi pregršt fantastičnih makeovera Ikeinih elemenata za dom.

"Ikea hacks" dobro je poznat naziv za preuređenje (i prenamjenu) Ikeinog namještaja. Unazad nekoliko godina na internetu ćete pronaći bezbroj odličnih ideja za preuređenje nekih od bezvremenskih komada namještaja. Najčešće su to police, ladičari, stolovi i ormarići. Jedan takav komad namještaja je Ikein element IVAR izrađen od svijetlog bora.

IVAR element 80x30x83, 450 kn, IKEA

 

IVAR je dvokrilni ormarić koji dolazi u dvije dimenzije: 80x30x83 i 80x50x83. Nema noge niti ručke, a zahvaljujući jednostavnom dizajnu kakav ima na njega možete primijeniti bezbroj stilova. Osim što je tako jednostavan za uređivanje, IVAR može biti element bilo koje prostorije u domu. Položen na pod imat će funkciju obične komode, a instaliran na zid može postati dio kuhinje.

Malo ljudi zna da postoje određeni brendovi koji se bave baš izradom detalja kojima možete ukrasiti Ikein namještaj. Tako su tu O’verlays, Bemz, Cover Couch i drugi. Osim njih, danas vam predstavljamo švedski brend Pretty pegs koji svoje proizvode dostavljaju diljem svijeta. Proizvode ručke i noge za sofe, stolove i ormariće te površine raznih tekstura za vrata ormarića.

U nastavku smo izdvojili nekoliko predivnih makeovera ormarića IVAR s Pretty pegs ručkama i nogama. Osim šarmantnih okruglih zlatnih ručki i elegantnih nogu, za ovakva preuređenja bit će vam potrebna i kantica boje po želji te bušilica.


noge Estelle 480, 94€ / ručke Bodil 18, 12€, PRETTY PEGS

1. Elegantno i rustikalno u bijelom

2. Siva i zlatna


noge Estelle 700, 199€ / ručke Bodil 18, 12€, PRETTY PEGS

3. Klasično i moderno


noge Hillevi 170, 73€, PRETTY PEGS

4. Jednostavno za dječju sobu


noge Siri 160, 79€, PRETTY PEGS

5. Za djevojački interijer


noge Harald 230, 94€ / ručke Bodil 18, 12€, PRETTY PEGS

6. Minimalistički stil

Izvor i foto: PRETTY PEGS

Izdvajamo

Iz drugih medija