MADE IN CROATIA

JUJA Zabava i opuštanje na ljuljačkama za velike i male

Po struci nutricionistkinja, a u duši kreativka s neograničenom maštom, Ana je jedna od onih koji ne pristaju na kupnju onoga što mogu izraditi. Upoznajte njezine “juje”

PROFIL

INFO: ljuljačke za djecu i odrasle Juja
AUTOR: Ana Rapljenović
INSTAGRAM: @jujababyswing
FACEBOOK: Juja

Kao i većina ljudi koja se odluči na fantastična i kreativna rješenja, i ideja zvijezde naše ovomjesečne rubrike proizašla je iz vlastite potrebe. Naime, 32-godišnja Zagrepčanka Ana Rapljenović svojoj je kćeri za prvi rođendan željela darovati ljuljačku. Kreativna i pozitivna, s, kako kaže, "vječnim idejama i planovima u glavi", odlučila je originalan poklon za svoju djevojčicu izraditi vlastoručno.

- Prilikom potrage za idealnom ljuljačkom svi dostupni proizvodi na koje sam naišla djelovali su mi neudobno i bili su izrađeni od plastike koju ne preferiram. Nisam dugo razmišljala prije nego što sam, povodeći se idejama viđenim na internetu, odlučila izraditi ljuljačku za moju Kiru - prisjeća se Ana, dodajući da je i inače osoba od "uradi sam" principa i jednostavno joj je nekako mrsko kupovati stvari koje zna da može izraditi sama.




Prva "juja" koju je izradila bila je, priznaje, daleko od savršene. Bilo je tu krivih šavova i nedovoljno obrađenih štapova - govori smijući se, no reakcije poznanika koje su se svodile većinom na komentare u stilu "to moraš prodavati" ohrabrile su ovu mladu ženu na pokretanje vlastite proizvodnje.



- Najvažnija mi je bila reakcija moje kćeri koja se naprosto obožavala ljuljati u svojoj "juji". Gledajući je, muž i ja postali smo gotovo ljubomorni pa sam odlučila i nama izraditi ljuljačku, onu koja će kasnije postati "velika juja", udobna njihalica za odrasle - pojašnjava vlasnica brenda. Ta prva velika ljuljačka koju je izradila danas krasi dnevni boravak njezina obiteljskog doma i, kaže Ana, omiljeno je mjesto za opuštanje svih, velikih i malih članova kućanstva.

Izradivši ljuljačku svojoj kćeri, Ana je malenoj pomalo zavidjela na zabavi koju joj pruža ljuljanje. Tako je nastala i velika “juja”, divna fotelja za opuštanje



Uz ljuljačke, Ana izrađuje i preslatke ljestvice za djecu. Ideja za njih također je naišla s odrastanjem kćeri. Promatrajući njezin maleni svijet i svakodnevne nove potrebe, ideja je, baš kao i svaka do tada, naišla sama.

Lijepe u prostoru, a prvenstveno izvrsne za male vježbače i razvijanje njihove motorike, Jujine su ljestvice pravi hit u sobama mališana. Kad govorimo o samoj proizvodnji, ova je kreativka, inače po struci nutricionistkinja, u početku sve izrađivala sama - od nabave i šivanja do bušenja i brušenja štapova. No s vremenom i razvitkom brenda Ana je pronašla stručne suradnike.


I dok i dalje sama šijem i nabavljam tkanine iz svih mogućih domaćih i stranih izvora, dio proizvodnje vezan uz samu obradu štapova prepustila sam tokarima - govori Jujina začetnica. - U posljednje vrijeme pokrenula sam i izrazito drage suradnje, poput one s brendom Levin Coco, čiji divan dvojac, Sanja i Robi, izrađuje sitotisak koji će ubrzo uljepšavati moje nove velike "juje" - uzbuđeno otkriva Ana čija se vedra, ali svestrana priroda itekako ocrtava u njezinim proizvodima. Kad bih radila ljuljačke isključivo za sebe, sve bi prštalo od uzoraka i boja.

Ipak, itekako volim i mir minimalizma, tako da pokušavam u svemu pronaći neki balans te istovremeno zadovoljiti želje klijenata, ali i pratiti trendove u svijetu uređenja interijera, posebno onih svima nam najdražim, dječjim - zaključuje Ana te poziva sve čitatelje da "juje" upoznaju na istoimenoj Facebook stranici te Instagramu @jujababyswing.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:06