INTERIJER OD 39 KVADRATA

Kako od malog uskog stana stvoriti ugodan dom

 

Kada je riječ o malim stanovima otvorenog tlocrta kompromisi su neizbježni. No, praktičnost i udobnost se mogu postići što smo vidjeli nebrojeno puno puta, baš poput interijera koji vam donosimo danas, iza kojeg stoji studio LeytanDesign. Riječ je o stanu veličine 39 četvornih metara koji je unatoč maloj kvadraturi i upotrebom uglavnom bijele boje postao praktičan, udoban i prozračan dom.

Stan ima izduženi oblik u kojem su smještena sva područja. Na ulazu u stan nalazimo funkcionalni hodnik s dva velika ormarića za cipele pored kojih se nalaze vrata kupaonice. Ulaskom u interijer, otkriti ćete vrlo zanimljiv raspored prostorija, koji uključuje potpuno opremljenu kuhinju, dnevni boravak s kaučem, stolićem za kavu i TV-om, lijepu veliku blagovaonicu i polu odvojeni spavaći prostor.

Dnevni boravak i spavaća soba odvojeni su niskim zidom koji vodi prema blagovaonici i dnevnoj sobi. Zidovi su potpuno jasni, a učinak dodatno poboljšava veliko ogledalo iza blagovaonice. Zidovi u dnevnoj i spavaćoj sobi ukrašen je drvenim panelima koji se nastavljaju i na stražnjoj strani kuhinje. Potpuno bijeli zidovi stana, osim tamnijih drvenih elemenata, u kontrastu su sa sivim hodnikom.

Osim toga, interijer ima izvrsno riješen spavaći dio. Umjesto klasičnih zidova ovdje je postavljena zidu sa staklenim bio kaminom, koji je smješten nasuprot stola za blagovanje, donoseći veliku udobnost u prostoriju. Izvrsno rješenje, zar ne?

Foto: studio LeytanDesign

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:41