LAN VS BARŠUN

Kako opremiti dom za jesen i zimu doznajte od tri vodeća brenda

Donosimo analizu najnovijih kolekcija vodećih brendova u jednom vodiču

Ideje o modernom domu svjetskih dizajnera interijera i vodećih brendova toliko su različite da je sve teže razumjeti trendove. No, ako pomnije istražite što se nudi, postaje jasno da su jesenski trendovi podijeljeni su na dva glavna područja: "luksuzni život u baršunu" i "bliže prirodi", što je dobro, jer pokrivaju gotovo sve stilove uređenja. Od luksuznih predmeta koji će zauzeti središnje mjesto u vašem domu, do namještaja i tekstila u pastelnim bojama za stvaranje umirujućeg prostor idealnog za odmor. U nastavku vam donosimo sezonske kolekcije najpopularnijih brendova za uređenje doma - Ikee, H&M Homea i Zare Home.

Ikeina SJÄLVSTÄNDIG kolekcije: Manifest individualnosti

SJÄLVSTÄNDIG ograničenu kolekciju, nije za svakoga, ne uklapa se u šablone, ne slijedi ustaljena pravila i definitivno ne bježi od izazova. Dakle, što je ona? Sve što poželiš. Je li jastucima mjesto samo na sofama i foteljama? Što ako od obične trake napraviš umjetničku instalaciju? Tko kaže da tepih mora biti pravilnog oblika? U SJÄLVSTÄNDIG kolekciji sve je podložno osobnoj interpretaciji. Izvorno inspirirani hakerskim i uradi sam pokretom, ovi proizvodi kreirani su s namjerom da im date osobni pečat – napravite od njih sve što poželite.

Kolekcija nema standardnih oblika i objekata, ali je puna prekinutih linija, svijetlih boja i spektakularnih uzoraka. Općenito, ovo nije prvi pokušaj tvrtke IKEA da se udalji od snježne bijele jednostavnosti koju su kupci počeli voljeti. U najnovijim zbirkama materijali postaju raznoliki, a nijanse dublje. Štoviše, ne tako davno, Šveđani su s kultnom danskom markom HAY izbacili kolekciju "YPPERLING.

Kolekcija SAMMANHANG: Sklad i elegancija

Kolekcija SAMMANHANG, simbolizira sklad i eleganciju, a jesen je idealno vrijeme za opuštanje i prikupljanje snage za toplije dane, a takav je i koncept ove zbirke.

Shema boja je lagana, pastelna i podsjeća na proljeće, a uključuje osvježavajuće nijanse bijele, ružičaste, bež i nježno plave boje. U ovoj zbirci ima mnogo detalja od prirodnih materijala poput drva i pluta, a jedna od glavnih karakteristika je stvaranje kolekcija i isticanje predmeta koje marljivo skupljate godinama.

H&M Home: Jesenski luksuz

H&M Home je predstavio svoju viziju zlatne i nadasve luksuzne jeseni, u pravom smislu riječi. Među jesenskim trendovima je baršun, mramor, umjetno krzno, jastuci bogatih boja i printevima leoparda. Uzorci su krugovi i šesterokutni, a paleta boja je tamnocrvena, crna, smeđa, tamnosiva i zlatna.

Novi artikli koji zaslužuju posebnu pažnju su: šesterokutno ogledalo, niz malih kružnih tepiha te pokrivači i jastuci od Jacquard tkanine, krzna i baršuna.

Zara Home u interijeru vile Borsani: umjetnost življenja u milanskom stilu

Nova kolekcija jesen-zima naziva Inside villa Borsani nudi luksuzan život u milanskom stilu. U izobilju se koristi mramor, baršun i elementi moderne iz sredine prošlog stoljeća. Paleta boja je različita: tamnoplava, smaragdno zelena, plava, crvena, žuta, ljubičasta, dok se oblici predmeta odnose na stil iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Osim toga, brend je predstavio zbirka mirisa za dom, koji nose ženska imena - Iris, Viki i Margo.

Povratak prirodi : lan, keramika i organski oblici

Ako baršun i krzno nisu vaši omiljeni materijali, Zara Home ima i alternativu naziva The Raw Edit. Riječ je o proizvodima s etničkim motivima, organskim oblicima, grubim drvenim površinama, lanu, keramici, staklu i platnu.

Posebno obratite pažnju na razne ručnike, keramički kupaonski pribor u nježnim mliječnim nijansama i jastučnice s geometrijskim uzorcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:52