KREATIVCI

Kako smo sami stilizirali svoje vjenčanje u boho stilu

Divne fotografije mladenaca uz dvorac u Gornjem Pokupju uz rijeku Kupu. Ivana i Zvonimir znali su da žele biti u prirodi, na posebnom mjestu, a sami su skupljali bilje i vazice, napravili bedževe za sako te osmislili i druge detalje

Čarobne fotografije vjenčanja u boho stilu para Ivane i Zvonimira kod dvorca Türk-Mažuranić u Gornjem Pokupju, uz rijeku Kupu, objavio je nedavno fotograf Matija Vuri na svom blogu Ladies and Gentlemen.

Zanimljiv je podatak, koji pokazuje kreativnost tog mladog para, da su vjenčanje sami stilizirali, i to, kako nam kažu, noseći stvari od kuće, skupljajući cvijeće i tražeći posebne predmete. Naručili su i šator koji je bio proziran kako bi se kroz njega vidio prekrasan dvorac.

BAJKA

Davno je, kažu, počela njihova priča, poznaju se toliko da ponekad ne trebaju niti izgovoriti što misle.

- Tako je bilo i oko dogovora lokacije i tipa svadbe. Otprve smo znali da želimo biti u prirodi na nekom posebnom mjestu. To mjesto je pokraj staroga dvorca uz rijeku Kupu, u prekrasnom starom parku natkrivenom krošnjama koje su dom malenim vjevericama. Nije bajka perfektno novo i ulickano! Nama je bajka staro i puno drevnih priča. I nije intimno naručiti dekoratera, intimne su osobne stvari iz doma, ljudi koji ti pomažu - kaže Ivana koja je po struci arhitektica, dok je Zvonimir filozof.

Kada ste, dodaju oni, dali sve od sebe da ambijent bude dio vas, a ne laž, jedino što vam je još potrebno su ljudi. Osim dogovora sa “šatorašima”, bendom, cateringom i ostalim obaveznim stavkama događaja na otvorenom, krenuli su malo-pomalo u realizaciju.

Mladenci smatraju da se intimni ugođaj ne postiže uz pomoć dekoratera, nego su prostor ukrasili osobnim stvarima iz svojeg doma

SREĆA

- Počeli smo sa sakupljanjem bilja i vazica. U međuvremenu se šivala haljina jer nije bilo puno razmišljanja, znala sam odmah što točno želim. Kupilo se odijelo, napravili smo bedževe za sako, nabavili cipelice… Od idejnog začetka do nabave posljednjeg detalja prošlo je nekoliko mjeseci. A tada smo otvorili naše mini gradilište na lokaciji i počeli svakodnevno dežurati - opisala je Ivana.

Žive nedaleko, u Ozlju. Konačno, došao je i onaj tjedan prije samoga “da”.

- Sloj po sloj nastajala je naša “kućica” koju smo dio po dio uredili onako kako mi to znamo. More osobnih stvari obogatilo je taj veliki prostor koji je disao sa šumom u kojoj se smjestio. Čovjek u prirodi je sretan čovjek, a sreća je strujala odasvuda. Najbolji trenutak je kada shvatite da ste okruženi ljudima koji ne skidaju osmijeh s lica, koji iskreno uživaju u trenutku i koji su tu zbog vas. Jedini je recept sreća, sve ostalo dođe samo po sebi - zaključuju mladenci koji su se vjenčali u svibnju prošle godine.

Matija Vuri

Snimao je svadbe u 27 zemalja

Matija Vuri se za fotografsko zvanje odlučio prije desetak godina iz jednostavnog razloga - voli neobične i netipične stvari. Za sebe kaže da je svjetski putnik entuzijast s iskustvom snimanja vjenčanja u 27 zemalja, a radio je i u nekoliko poznatih studija. Od 2015. godine radi samostalno te gradi svoj stil i brend “Ladies and Gentlemen Weddings by Matija Vuri”.

- Fotografiranje smatram vrlo osobnim pa je sve što radim i refleksija mene. Tako tražim i klijente koji odgovaraju meni i ja njima. Ivana i Zvonimir su školski primjer toga jer smo svi brzo kliknuli i rezultat je bila kvalitetna suradnja - kaže Vuri.

Blog je na adresi www.ladiesandgentlemen.hr.

Foto: Matija Vuri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:33