SNJEŽNI TRIKOVI

Kako spasiti drveni pod u domu od bljuzge, snijega i soli

Došao je kraj onim slanim bijelim sasušenim mrljama na podovima!

Zima i snijeg nas zaista vesele sve dok se snijeg ne pretvori u bljuzgu, a na naše se podove u domu potkradu slane bijele mrlje. Te mrlje ostavljate svojim cipelama, ma koliko ih god dobro obrisali o otirač prije ulaska u dom. Uzrok tome je mješavina snijega i soli koja se stavlja po cestama i pločnicima kako bi se snijeg što prije otopio.

Ako te mrlje ne čistite redovito, mogu uništiti vaše podove u domu, posebno ako su drveni.

Najjednostavniji i najpovoljniji način za uklanjanje je mješavina octa i tople vode.

Prvo usisajte dio na kojem se nakupila sol, a zatim toplu vodu s octom stavite u bočicu sa sprejem. Vodu i ocat tako nanesite na mrlju, a zatim ostavite nekoliko minuta. Pripazite da ne stavite previše tekućine, već taman onoliko da mrlja postane vlažna. Nakon nekoliko minuta prebrišite pod suhom krpom kako biste uklonili mrlju, ali i vodu i ocat, a zatim još jednom prebrišite to mjesto vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Pod nije dovoljno samo prebrisati krpom nakon što stanete na njega jer čestice soli i otopljenog snijega svejedno ostaju na vašim podovima i s vremenom ga uništavaju. Zato je dobro da te mrlje tretirate mješavinom vode i octa kako biste bili sigurni da ste u potpunosti uklonili mrlju.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:39