MJESTA KOJA VOLIMO

Kino koje voli biljke i fantastičan dizajn

Na drugom katu Kaptol Centra u zagrebačkoj Novoj Vesi skriven je Kaptol Boutique Cinema, mjesto koje obožavaju ljubitelji dobrih filmova i događanja. Nas je osvojio i količinom, ali i veličinom bilja - vodimo vas u kino prašumu!

Dizajneri su, govore nam, uređujući staklenik željeli postići dojam tropskog i čudesnog vrta u kojem se isprepliću sofe, vrtni namještaj, ali i velike i upečatljive biljke.

Nailazimo tako ovdje na zamije raznih dimenzija, neoregelije, palme kentije te male i velike liraste fikuse. Za zdravlje i raskoš bilja brinu se djelatnici zagrebačkoga Zrinjevca, ali i djelatnici kina koji su o njezi bilja instruirani od strane stručnjaka iz Zrinjevca. U raskošnoj zelenoj "šumi", ali i ostatku prostora, gotovo danonoćno uživaju mnogobrojni posjetitelji. - Naši gosti su ljubitelji filmova i estetiziranih prostora, oni koji izbjegavaju atmosferu klasičnih multipleksa i traže od kina nešto više.


Mnogobrojne zamije, neoregelije, palme kentije, ali i lirasti fikusi svih dimenzija - prostoru s potpisom Franića i Šekoranje pečat daju biljke

Dominantan bar inspirira i osvjetljava cijeli prostor, a isprepleten je citatima iz poznatih filmova te cjelokupna atmosfera daje osjećaj 'društva', mjesta u kojem nisi sam čak i ako sam dođeš na kavu ili čašu vina - opisuje Maja Valjak Nagy iz Kaptol Boutique Cineme. Često, ističe Maja, u njihovu prostoru uživaju i gosti koji u baru kina obavljaju poslovne sastanke ili rade na svojim računalima uz ugodnu glazbu. Uz filmove, filmske premijere i festivale, u kinu se održava vrlo velik broj konferencija, promocija, predavanja, press konferencija. Kino je ovo koje uz sam sadržaj nudi i prostor prepun zelenila i odličnog dizajna, kao stvoren za užurbani i urbani tempo kojim živi od jutra do dugo u noć.



Fantastičan i atraktivan prostor Kaptol Boutique Cineme zapne za oko baš svakome tko se nađe na drugom katu Kaptol centra u zagrebačkoj Novoj Vesi. Iza originalno uređena interijera stoje Saša Šekoranja i Dean Franić, a kako nam je dizajnerski dvojac otkrio, cilj im je bio postići atmosferu koja spaja film, druženje i udobnost s dozom ekstravagancije i neočekivanog.

- Kad govorimo o konkretnom namještaju, mješavinom modernističkog i klasičnog dizajna prostor je poprimio bezvremenost i opuštenost - tvrde dizajneri otkrivajući da su koristeći tople materijale i intenzivne boje stvorili kontrast hladnom prostoru predimenzionirane sive betonske hale. I dok cjelokupan interijer uistinu izaziva "wow" efekt, pozornost naše redakcije oteo je prvenstveno veliki zimski vrt.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:15