PRATKIČNO RJEŠENJE

Kuhinjski otok: 4 stvari koje trebate uzeti u obzir

Foto: Richard Gadsby

Ako u kuhinji imate dovoljno prostora, kuhinjski otok jednostavno je element koji biste trebali imati jer će vam uvelike olakšati život.

Kuhinjski otok mnogi vežu uz kuhinje iz američkih filmova. Međutim, praktičnost ovog elementa je tolika da svatko od nas priželjkuje prostor za kuhinjski otok. Ako niste previše ograničeni prostorom, razmislite o uvođenju ovog elementa u dom. A mi vam u međuvremenu u nastavku donosimo nekoliko stvari koje biste prilikom odabira trebali uzeti u obzir.

Foto: Lizzie Orme

1. Multifunkcionalnost 

Pripazite da otok ne završi kao običan šank. Šank u kuhinji služi isključivo za to da se za njim sjedi, dok otok ima više funkcija osim te: pohrana stvari u ladicama, na policama ili u ormarićima te dovoljno površine za pripremu hrane.

Foto: David Giles

2. Osvjetljenje

Gledajte na otok kao na zvijezdi svoje kuhinje. Iznad njega svakako stavite osvjetljenje. Ne radi se samo o estetskim razlozima, nego i zato što tamo pripremate hranu te stoga želite dobro osvjetljenje.

Foto: Richard Gadsby

 

3. Sjedeća mjesta

Nemojte se oslanjati na otok kao zamjenu za blagovaonski stol. Prije same kupovine uzmite u obzir da na jednu stranu klasičnog otoka stanu maksimalno tri stolca.

Foto: Holly Joliffe

 

4. Improvizacija

Otok je radna površina koja je u ravnini s ostalim površinama u kuhinji kako bi mogla služiti i kao radni stol. Možete samostalno nadograditi viši dio koji će poslužiti kao šank.

Izvor: Ideal Home

Izdvajamo

Iz drugih medija