OD SKUČENOG DO MODERNOG DOMA

Mali, ali vrlo lijepo uređen stančić od 35 kvadrata

Pogledajte kako je skučeni stan tipičnog izgleda pretvoren u moderan i ugodan prostor ispunjen svjetlom

Vlasnici ovog malog stana od 32 četvorna metra smještenog u tipičnoj moskovskoj zgradi naslijedili su nekretninu od svojih roditelja, ali im standardna raspodjela prostora nikako nije odgovarala. Uz pomoć dizajnera Igora Kurkina, koji je napravio novu funkcionalnu raspodjelu područja, uspjeli su ispuniti interijer svjetlom i učiniti ga ugodnijim za život. Dakle, dnevni boravak u stanu sada obavlja funkciju i dnevnog boravka i spavaće sobe, a odvojen je s policom za knjige. Stan je uređen moderno, svijetlim nijansama i minimalističkim detaljima.

Raspored stana u tipičnoj moskovskoj zgradi iz devedesetih godina prošlog stoljeća rijetko zadovoljava potrebe moderne obitelji. Može se nadograditi, ali ne uvijek. U ovom slučaju nije bilo moguće napraviti korisne izmjene na samom izgledu. Dizajner je uklonio vrata kuhinje kako bi spojio prostor s hodnikom. Nadalje, bilo je potrebno smisliti novi raspored namještaja i vizualno prilagoditi proporcije namještaja prostoru i odabrati adekvatne boje.

Hodnik je prije svega prolazna zona, ali zbog činjenice da koristi isti zidni pokrov kao i dnevna soba, percipira se kao dio stambenog prostora i poslužio je za smještaj konzole za šminkanje i uređivanje vlasnice. Osim toga, maksimalno je prazan. Ugrađeni modul za pohranu ne izgleda glomazno i teško, ali je dovoljno velik za smještaj sezonske odjeće i obuće.

Dnevni je boravak podijeljen na dva funkcionalna dijela uz pomoć police. Kod samog ulaza u niši ormara nalazi se udoban plavi kauč s elegantnim stolićima, dok je s druge strane police prostor za spavanje s velikim krevetom i garderobnim ormarom. Podijeljena soba ima i odgovarajući sustav rasvjete: u dnevnom se dijelu nalazi luster, a zoni za spavanje stopni reflektori.

U maleni prostor kuhinje dizajner je uspio smjestiti sve što je potrebno. Svijetle su boje vizualno proširivale prostoriju i ispunile ju svjetlom, a žuti su i ružičasti naglasci unijeli toplinu i živost. Dodatna je prozračnost dobivena staklenim stolom i elegantnom prozirnom svjetiljkom.

Dizajner je puno namještaja u stanu sam dizajnirao, na što je jako ponosan. Kuhinjski namještaj i vrata postali su dio kolekcije "Kami", što na japanskom znači "papir, a inspiracija za ovu seriju bila je valovita kartonska tekstura.

Foto: EUGENE KULIBABA

Izvor: Elle Decoration

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:34