LIJEPA ORGANIZACIJA MALOG PROSTORA

Mali budžet i jedan ljupki jednosobni stan

 

Ravnoteža između funkcionalnosti i estetike leži u srcu skandinavskog dizajna, koji unatoč jednostavnosti čistih linija često kombinira skromnu eleganciju i toplu funkcionalnost, što stvara prepoznatljiv vrlo ugodan osjećaj. Danas ćemo vam pokazati uređenje jednosobnog stana u Ukrajini koji potisuje dizajnerica interijera Elizabeth Danina. Apartman je uređen u klasičnom skandinavskom stilu s baznim bijelim zidovima, zidom od bijele opeke, i jednostavnim namještajem. Prostor je organiziran funkcionalno, a sastoji se od malog ulaznog hodnika, otvorene dnevne zone, koju čine dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, te odvojene spavaće sobe i kupaonice.

Dizajnerica je s vrlo malim budžetom na raspolaganju uspjela stan u starijoj stambenoj zgradi transformirati moderan apartman, kojemu ništa ne nedostaje. Posebnu je pozornost posvetila smještaju kuhinje, koja je trebala biti logičan nastavak dnevnog boravka. Moderna bijela kuhinja od boravka je odvojena vizualno crnim podom i šankom.

Stan ima dovoljno prostora za smještaj stvari: veliki ormar s otvorenim i zatvorenim sistemom polica u dnevnom boravku i ugrađeni ormar za smještaj odjeće u spavaćoj sobi.

Elementi uređenja koji se posebno ističu su štukature na zidovima i stropu, i bijeli cigleni zid. Nova organizacija prostora uključuje i mali radni kutak na bivšem balkonu, koji se nastavlja na dnevnu zonu. Tu je i relativno prostrana spavaća soba s velikim krevetom i kutom za uljepšavanje sa stolićem i stolicom.

Kupaonica je opremljena pločicama u imitaciji drva na podu i plavo-bijelim pločicama na zidu. Ima kadu, umivaonik, WC, rustikalne bijele ormariće ispod kojih je svoje mjesto pronašao stroj za pranje odjeće. Ovaj je stan još jedan dokaz da se i uz minimalan budžet može stvoriti ljupki mali prostor kojem ništa ne nedostaje.

Izvor: jeab.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:08