STAMBENO ČUDO

Mali stan dizajniran do posljednjeg centimetra

Mali duplex stan u Barceloni koji ima gotovo sve što je potrebno

Kako organizirati prostor koji će imati sve potrebno za život u 40 četvornih metara na dva kata? Ključ je da se svaki raspoloživi centimetar pametno iskoristi, što je uspjelo španjolskoj dizajnerici interijera Gemi Ospital, koja je vidjela potencijal ovog malog stana na dvije etaže. Namještaj izrađen po mjeri, skriveni ormarići u stepenicama, police, sve je u ovom stanu izvrsno riješeno dobrim idejama i može vam poslužiti kao dobar primjer.

Na prvom katu je otvorena kuhinja povezana s dnevnim boravkom i ima sve što vlasnici treba. Posuđe je pohranjeno u policama skrivenim u stepenicama, a blagovaonica je udoban šank koji ulazi u policu za knjige. Na drugom katu je smještena spavaća soba i kupaonica s tušem, a umivaonik je morao biti smješten izravno nasuprot kreveta.

Namještaj izrađen po mjeri bio je rješenje

U ovom duplexu od samo 40 metara, dizajnerica je prilagodila projekt usmjeren na integraciju dnevnog boravka i kuhinje, koji koegzistiraju u jednom prostoru.

Polica

Uz hodnik, polica od poda do stropa maksimalno iskorištava prostor. Iz nje izlazi i kuhinjski šank, koji također služi kao stol za blagovanje zahvaljujući dvjema visokim stolicama.

Mini dnevni boravak

Mali je, ali ima veliki prozor i puno prirodnog svjetla. Uređen je bijelim kaučem i tepihom iz Ikee te upotpunjen brojnim jastučićima, malim stolićem i foteljicom.

Mini kuhinja

Ključ za organizaciju kuhinje bilo je stepenište koje se izvorno nalazilo u središtu prostorije i dijelilo prostor. Dizajnerica ga je premjestila u stranu i dobila jasno okruženje. U donjem dijelu, koristila je obične police i proširila otok koji sada služi kao stol.

Iznenađenje!

U šupljinama stepenica su ormariće izrađene po mjeri kod stolara.

Spavaća soba na katu

Minimalni prostor, maksimalno iskorišten. U spavaćoj sobi ispod prozora izradili su komodu po mjeri s ladicama, a ostatak prostora je iskorišten za smještaj kreveta.

Otvorena kupaonica

Kupaonski namještaj je smješten pokraj kreveta, jer je bio prostraniji i svjetliji od kupaonice, a u kupaonici je ostalo dovoljno prostora za smještaj tuša.

Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:12