Studio apartman od 32 m2

Mali stan s velikim idejama

 

Studio od samo 32 četvorna metra, koji je smješten u Göteborgu, primjer je pametno iskorištene visine stana kako bi se stvorila dodatna prostorija za spavanje. Prva prostorija u stanu hodnik je koji funkcionira kao predsoblje s ugradbenim ormarom na jednoj strani i kupaonicom na drugoj. Cijeli stan je u neutralnim bojama u rasponu od bijele, sive do smeđih tonova kože i drva.

Prostrana glavna prostorija razgraničena je samo jednim zidom, čime se omogućilo stvaranje kutka za radni stol i odvajanje kuhinje s druge strane zida. Uz sam ulaz u dnevnu sobu je ormar za odjeću s vratima na kojima su ogledala koja vizualno proširuju prostoriju. Uz lijevi zid dnevne sobe smješten je svijetlosivi kauč, a u ostatku dnevne sobe je sivi tepih, stolić za kavu, stolica i mali kožni tabure. Zanimljivi uzorci jastučića unose dinamiku u taj dio prostora. Kauč je uz veliki prozor kroz koji dopire dnevno svjetlo, a u uglu je smješten i detalj ukrasnih crnih ljestava.

Prostor se iz dnevne sobe pretvara u malu blagovaonicu koja je smještena uz drugi prozor u prostoriji. Iznad stola u blagovaonici visi bogat luster koji unosi u interijer dozu elegancije. Stol je malen i ima mogućnost proširivanja po potrebi. Između spomenuta dva prozora smješten je televizor koji se može pomicati prema potrebi, a iznad njega su tri police za knjige.

U dnu prostorije su drvene ljestve koje vode na plitku galeriju u kojoj je smješten krevet. Ovaj je prostor samo za hrabre jer se do njega ne može drukčije nego uz pomoć ljestava, tako da nije idealno rješenje za osobe koje strahuju od visina. Cijela konstrukcija sagrađena je iznad kuhinje s bijelim kuhinjskim elementima. Na podu u kuhinji je crveni orijentalni tepih kako bi se razbila jednostavnost kuhinje.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:55