HALILOVIĆ HOME

MATEINI SAVJETI Efekt školske ploče za besprijekoran izgled zida ovog Božića

Već nekoliko mjeseci divimo se odličnom projektu uređenja kuhinjskog interijera u domu blogerice Matee Halilović i pitamo se kako uspjeva biti tako besprijekoran.

Radi se o njezinu zidu čiji je dio pretvorila u školsku ploču (Chalkboard zid). Ova ideja izgleda zaista savršeno u kojem god interijeru da je vidimo, a mnogi se dvoume jer su mišljenja vezana uz uklapanje takvog zida u interijer podijeljena, posebno što se tiče čišćenja od krede.

Stoga smo Matei postavili nekoliko pitanja o njezinu zidu da bismo saznali kako postiže uvijek besprijekoran izgled zida.

Donošenje odluke

Budući da se mnogi premišljaju oko tog pothvata, pitali smo Mateu kako se ona odlučila na ovaj zid.

- Moram priznati da sam dosta impulzivna u provođenju svojih ideja vezanih uz uređenje doma. Kada mi se nešto svidi, to mora biti odmah i ne premišljam se previše oko odluke jer, na kraju, sve se može skinuti i promijeniti ako ne ispadne dobro ili ako s vremenom dosadi. Na mjestu ovog Chalkboard zida prethodno sam imala malu ploču za pisanje te sam odlučila na to mjesto postaviti police kako bih malo rasteretila radnu plohu. Gledajući slike na Pinterestu, došla sam na ideju da zid iza polica obojim u crno i smatram da je baš to ovaj kutak učinilo posebnim.


Matea je ovih dana objavila i svoje predivno blagdansko izdanje chalkboard zida.

Upute za nanošenje boje

Nanošenje boje za školsku ploču ne razlikuje se mnogo od nanošenja ostalih boja na zid. Matea nam otkriva da joj je prodavač dao upute za bojenje ovog zida: - Savjetovao mi je da prije bojenja u crno na zid nanesem impregnaciju. To sam i učinila, a crnu boju nanijela sam u dva sloja. Najbolje je voditi se uputama na pakiranju boje te obvezno poštovati vrijeme sušenja između slojeva i prije prvog korištenja krede.

Čišćenje zida

Čišćenje je jedan od glavnih razloga "protiv" stavljanja boje za školsku ploču na zid. Zato smo pitali Mateu koja je njezina tajna besprijekorno čistog zida, na kojem ne ostaju tragovi od krede. - Važno je da se kod pisanja kreda ne utiskuje prejako jer se onda mnogo teže čisti i ostaju tragovi. Zid čistim vlažnom krpom, a kada skinem kredu, pošpricam sredstvom za čišćenje stakla kako bih u potpunosti uklonila bijele tragove - opisuje nam ova blogerica iz prve ruke.

Funkcija zida

Razmišljajući o boji za školske ploče, zasigurno se ni u jednom trenutku niste zapitali čemu vam to zapravo služi. Pinterest je, kao i uvijek, prepun genijalnih ideja i uputa za crtanje po takvom zidu. Matea nam govori da su na njezinu obično sezonski crteži. Osim toga, često joj služi za zapisivanje popisa za kupovinu, podsjetnika ili poruke za supruga.

Matein savjet za kraj

- Samo naprijed. Najgore što se može dogoditi jest da vam se ne svidi pa ćete ga s vremenom prebojiti. Napomenula bih možda samo da treba biti oprezan s većim površinama, ipak se radi o izrazito tamnoj boji i mogla bi zatvoriti prostor. Također, naknadno sam saznala da na tržištu postoji i crna boja po kojoj se može pisati, ali je i magnetna. Možda bi bilo zgodno iskoristiti takvu boju pa dobiti još jednu funkciju takvog zida.

Detaljnije o tome kako je izgledao cijeli proces uklapanja ovog zida u Matein dom možete provjeriti i na njezinu blogu, a sve predivne nove crteže i još puno inspiracije za uređenje interijera potražite na njezinu Instagram profilu.

Foto: Matea Halilović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. ožujak 2024 07:41