Minimalizam u zanimljivim bojama

Moć boje u svijetlom modernom stanu četveročlane obitelji

 

Znate li što je emocionalni minimalizam? Pogledajte unutrašnjost ovog apartmana i sve će vam postati jasno! Raspoloženje, karakter i tonalitet u ovom modernom apartmanu u Moskvi određuje shemu boja. A kako su namještaj i teksture ovdje vrlo suzdržani i minimalistički, onda je uz pomoć neobičnih i često podebljanih boja, dizajnerica interijera Julia Yakushina stvorila jedinstven i zanimljiv dizajn. Paleta u nijansama crvene boje izabrana je za dnevni boravak - zavjese, jastuci, zidni dekor. Istovremeno, sobe su dizajnirane u mekanim pastelnim bojama, često vrlo mračne, ali još uvijek lijepe. Uživajte!

Vlasnici ovog stana obitelji je s dvoje djece i vole arhitekturu i umjetnost, također, željeli su svijetao i moderan interijer. Ako uklonite dekoraciju, jastuke i deke, njegov stil se može definirati kao emocionalni minimalizam. Unutrašnjost je uređena od nule, jedina stvar koja je morala biti uvrštena u projekt bio je poseban "umivaonik" za pranje šapa omiljenog Jack Russella, Lea.

Vlasnici su naviknuti na prostranstvo pa su na površini od 150 četvornih metara postavljene tri kupaonice i garderobe, praonica, odvojene sobe za djecu, mjesto za rad i učenje te dnevni boravak i veliki stol za blagovanje.

U početku su bila dva mala stana koja su spojena u jedan s puno prozora što je uvelike pomoglo u konačnom izgledu. U kombiniranom prostoru dnevnog boravka i blagovaonice - kuhinja je prostrana s ugrađenim sustavom za pohranu koji se nastavlja u hodniku i vizualno ga povezuje s dnevnim boravkom. Učinak perspektive i svjetlosno ispunjenog prostora također je stvoren transparentnim pregradama odabranim kao alternativa vratima. Krajnji rezultat je izgled poput japanskih kuća, gdje klizni dijelovi prostor u sobe za spavanje.

Namještaj je uglavnom ugrađen u nišama, ali djeluje izduženo te stvara igru ​​volumena koja odgovara modernoj fasadi kuće. Tako se u dječakovoj sobi pojavilo "gnijezdo" u obliku niše presvučene mekanim pločama od tkanine, gdje se možete udobno smjestiti s knjigom. S druge strane u susjednoj sobi, ova niša je držač za televizijsku ploču ugrađenu u sustav za pohranu.

Gotovo svi namještaj je uspravni. Naposljetku, što je vidljivije podnožje, to se prostor čini višim. Drugo pravilo je uporaba tamnih boja u glavnoj spavaćoj sobi i kupaonici. Vjeruje se da tamne boje čine prostor manjim, ali to uopće nije slučaj u ovom stanu jer daju dubinu prostoriji, ali boja mora biti vrlo tamna.

Glavna spavaća soba uključuje uredski i televizijski prostor u njoj su zidovi tamni, kao i pozadina slike. Dizajnerica se bojala da će prostor izgledati tmurno, ali ispostavilo se upravo suprotno. Slika je dala potrebnu okomicu sobi koja je postala svjetlija. Naime, soba je dobila još jedan prozor, ali slikovni. Krevet je marke FlexForm, svjetiljka Flos.

Neočekivani problem nastao je samo s bež zidom u dnevnoj sobi. Mračno pročelje u boji trešnje koje se nalazila nasuprot kuće dalo mu je crvenkastu boju. Kao rezultat toga, odlučili su ne boriti se protiv refleksa, već su pojačali dojam tako što su napravili vunene zavjese iste boje. Ova aktivna boja već je vidljiva iz hodnika i kao da poziva u dnevnu sobu.

Ulazni prostor napravljen od zidne ploče i pregrade izrađen je prema skicama dizajnerice, kao i mnoge druge stvari poput ugrađenih elemenata zbog nestandardiziranih dimenzija.

Foto: EVGENY KULIBABA

Izvor: Elle Decoration

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:16