STRUČNJACI SAVJETUJU

Najbolja strategija za brzo i temeljito čišćenje doma

Alicia Macias

 

Bilo da već imate svoju provjerenu strategiju čišćenja svog doma ili se još uvijek tražite u tom području, preporučamo vam da isprobate čišenje prema jednom jednostavnom pravilu:

Slijedite zid.

Ovu strategiju preporučuju stručnjaci iz jednog jedinog razloga - ako nam je fokus po cijeloj sobi, bez nekog reda, onda gotovo uvijek postoje mjesta koja redovito zaboravimo očistiti. Primjerice, iza kauča, ispod kreveta, dno neke police i slično. Ako slijedimo zidove u prostorijama, naš fokus će se podijeliti na svaki djelić doma u svoje određeno vrijeme što znači da ćemo biti svjesni svih mjesta za čišćenje i nećemo ništa zaboraviti.

Osim toga, ova strategija štedi i vrijeme jer s dobrim fokusom "ne lutamo" i ne gubimo vrijeme razlišljajući o tome što ćemo sljedeće čistiti. Također, dok čistimo jedan dio, znamo unaprijed koji je sljedeći dio koji nas čeka to nas automatski ubrzava.

Properly/Medium

Dodatni savjeti

Što se tiče namještaja koji se nalazi u sredini prostorije, stručnjaci savjetuju da kada ste u prostoriji, prvo započnete sa čišćenjem prema strategiji praćenja zidova, a zatim se prebacite na centralni namještaj i na posljetku u sljedeću prostoriju.

Dok čistite namještaj odmah odlučite hoćete li ga čistiti od vrha prema dnu ili obrnuto. Ova će vas taktika također ubrzati jer nećete previše razmišljati o tome jeste li preskočili neku ladicu ili policu.

Izvor: apartmenttherapy

Izdvajamo

Iz drugih medija