PINTEREST TRENDOVI 2019.

Nova godina, novi dom: najljepši trendovi s Pinteresta

Pinterestovih 100 za 2019. godinu.

Svake godine Pinterest radi novi board sa 100 ideja koje će biti popularne u 2019. godini. Prije nekoliko je dana otkrio i svoj board za 2019. godinu koji, osim dizajna interijera, uključuje mušku i žensku modu, slobodno vrijeme, roditeljstvo, putovanja, proslave, hranu, zdravlje i ljepotu. Stoga u Pinterestovih 100 ovih dana svi zaviruju, a mi smo malo analizirali trendove u dizajnu interijera koje vam donosimo u nastavku.

O svim ovim trendovima bilo je riječi i tijekom ove godine, a upravo to ih je učinilo najpopularnijima za sljedeću godinu. Upravo je tako Pinterest došao do rezultata - sakupio je sve ono što se pretraživalo znatno više nego prošlih godina.

Sve više tapeta

Ove smo godine vidjeli toliko fantastičnih interijera s tapetama da bi bilo zaista neobično da nisu uključeni i u trendove za sljedeću godinu. Tapete su doživjele veliki povratak, a u 2019. bit će još popularnije te se stoga nadamo i većem odabiru uzoraka i na našem tržištu.

Oslikani podovi s pločicama

Klasične bijele ili jednobojne pločice sljedeće godine će zamijeniti pregršt ideja za oslikavanje. Prema Pinterestovim podacima, oslikane podne pločice ove su godine pretraživanje 1276% više nego inače.

Sve upečatljiviji žuti detalji

Milenijska ružičasta definitivno odlazi sa scene, a ostaje jedino ako je u kombinaciji s milenijskom nijansom žute boje. Radi se o nijansi koja malo podsjeća na boju senfa. Ove godine hit su bili manji žuti detalji, a sljedeće godine će se, prema rezultatima pretraživanja Pinteresta, planirati čak i bojenje zidova u ovu nijansu.

Suvremeno dizajnirani kamini

Suvremeno dizajnirani kamini pretraživani su čak 763% više nego prošlih godina, i to posebno oni koji su oslikani zanimljivim uzorcima koji se ponavljaju.

Geometrijski uzorci

A kada smo već kod uzoraka, geometrijski uzorci bi u 2019. godini trebali doživjeti svoj vrhunac, posebno kao dio zidnih dekorativnih elemenata u domu. Geometrijski uzorak na običnom papiru jednostavan je za napraviti, a budući da su i sami okviri sve manje popularni, za zid ih možete pričvrstiti ljepljivom trakom. Ovaj je trend posebno zanimljiv za one koji žive u unajmljenim stanovima.

Kaktusi, kaktusi i sve više kaktusa

Da, sukulenti ostaju na sceni, a kaktusi posebno. U zanimljivim teglicama, raznih oblika te uz minimalno brige, idealni su za današnji užurbani način života, a tako će ostati i u sljedećoj godini.

Zidne dekoracije od tkanine

1718% više nego prošlih godina pretraživane su ideje za velike tkanine koje prekrivaju zidove, kao što su marame ili tepisi. Ovaj trend se u 2019. vraća na velika vrata.

Vertikalni vrtovi

Znamo, o njima slušamo cijelu godinu, no više kao o ideji i inspiraciji nego o nečemu što su svi zaista i ostvarili u svojim domovima. Ove su godine na Pinterestu najčešće pretraživani savjeti i ideje kako postaviti vertikalni vrt, stoga, Pinterest zaključuje kako bi se to 2019. godine moglo još više proširiti.

Limeni detalji

Bakreni i zlatni detalji će se u 2019. godini malo stisnuti kako bi napravili mjesta za - lim. Limenke kao tegle za cvijeće su tek jedna ideja od njih mnogo koje su se u posljednje vrijeme pretraživale na Pinterestu.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:00