PINTEREST TRENDOVI 2019.

Nova godina, novi dom: najljepši trendovi s Pinteresta

Foto: H&M Home

Pinterestovih 100 za 2019. godinu.

Svake godine Pinterest radi novi board  sa 100 ideja koje će biti popularne u 2019. godini. Prije nekoliko je dana otkrio i svoj board za 2019. godinu koji, osim dizajna interijera, uključuje mušku i žensku modu, slobodno vrijeme, roditeljstvo, putovanja, proslave, hranu, zdravlje i ljepotu. Stoga u Pinterestovih 100 ovih dana svi zaviruju, a mi smo malo analizirali trendove u dizajnu interijera koje vam donosimo u nastavku.

O svim ovim trendovima bilo je riječi i tijekom ove godine, a upravo to ih je učinilo najpopularnijima za sljedeću godinu. Upravo je tako Pinterest došao do rezultata - sakupio je sve ono što se pretraživalo znatno više nego prošlih godina.

Foto: Cody Guilfoyle

Sve više tapeta

Ove smo godine vidjeli toliko fantastičnih interijera s tapetama da bi bilo zaista neobično da nisu uključeni i u trendove za sljedeću godinu. Tapete su doživjele veliki povratak, a u 2019. bit će još popularnije te se stoga nadamo i većem odabiru uzoraka i na našem tržištu.

Foto: H&M Home

Oslikani podovi s pločicama

Klasične bijele ili jednobojne pločice sljedeće godine će zamijeniti pregršt ideja za oslikavanje. Prema Pinterestovim podacima, oslikane podne pločice ove su godine pretraživanje 1276% više nego inače.

Foto: Jonas Ingerstedt

Sve upečatljiviji žuti detalji

Milenijska ružičasta definitivno odlazi sa scene, a ostaje jedino ako je u kombinaciji s milenijskom nijansom žute boje. Radi se o nijansi koja malo podsjeća na boju senfa. Ove godine hit su bili manji žuti detalji, a sljedeće godine će se, prema rezultatima pretraživanja Pinteresta, planirati čak i bojenje zidova u ovu nijansu.

Foto: Nick Glimenakis

Suvremeno dizajnirani kamini

Suvremeno dizajnirani kamini pretraživani su čak 763% više nego prošlih godina, i to posebno oni koji su oslikani zanimljivim uzorcima koji se ponavljaju.

Foto: Vintage Revivals

Geometrijski uzorci

A kada smo već kod uzoraka, geometrijski uzorci bi u 2019. godini trebali doživjeti svoj vrhunac, posebno kao dio zidnih dekorativnih elemenata u domu. Geometrijski uzorak na običnom papiru jednostavan je za napraviti, a budući da su i sami okviri sve manje popularni, za zid ih možete pričvrstiti ljepljivom trakom. Ovaj je trend posebno zanimljiv za one koji žive u unajmljenim stanovima.

Foto: The Sil

Kaktusi, kaktusi i sve više kaktusa

Da, sukulenti ostaju na sceni, a kaktusi posebno. U zanimljivim teglicama, raznih oblika te uz minimalno brige, idealni su za današnji užurbani način života, a tako će ostati i u sljedećoj godini.

Foto: Thayer Gowdy

Zidne dekoracije od tkanine

1718% više nego prošlih godina pretraživane su ideje za velike tkanine koje prekrivaju zidove, kao što su marame ili tepisi. Ovaj trend se u 2019. vraća na velika vrata.

Foto: Pistils Nursery

Vertikalni vrtovi

Znamo, o njima slušamo cijelu godinu, no više kao o ideji i inspiraciji nego o nečemu što su svi zaista i ostvarili u svojim domovima. Ove su godine na Pinterestu najčešće pretraživani savjeti i ideje kako postaviti vertikalni vrt, stoga, Pinterest zaključuje kako bi se to 2019. godine moglo još više proširiti.

Houseplants, books, pile of journals and watering can arranged on the wooden shelf
Getty Images/iStockphoto
 

Limeni detalji

Bakreni i zlatni detalji će se u 2019. godini malo stisnuti kako bi napravili mjesta za - lim. Limenke kao tegle za cvijeće su tek jedna ideja od njih mnogo koje su se u posljednje vrijeme pretraživale na Pinterestu.

Izvor: domino

Izdvajamo

Iz drugih medija