Čarobna kuća četveročlane obitelji

Obiteljska idila na trijemu samoborske drvene kućice

Čarobna kuća četveročlane obitelji Jozić Lučić postala je scenografija za prigodnu adventsku bajku na trijemu, čija je idejna začetnica Sunčana iz brenda Gugabaga

Na jednom brijegu u gradu Samoboru smjestila se čarobna kuća četveročlane obitelji Jozić Lučić. Idealna lokacija za dekorirati savršenu božićnu priču, zar ne? Upravo to smo i mi pomislili kada smo smišljali tko bi u Hrvatskoj mogao biti savršen kandidat za pokazati kako se mogu kreativno, a opet s duhom topline obiteljskog zajedništva provesti ovogodišnji blagdani.

- Kako je naša kuća drvena i bijela izvana, za vrijeme zime i Adventa izgleda posebno lijepo. Romantični prednji trijem bio nam je velika želja od početka gradnje, a ove godine smo ga napokon i realizirali tako da sam jedva dočekala prosinac da ga ukrasim božićnim dekoracijama - oduševljeno nam priča Sunčana Jozić Lučić, vlasnica ove divne kuće, majka, supruga i osnivačica tvrtke Gugabaga te brendova Fairytulle koji je specijaliziran dizajniranjem bajkovite odjeću za djecu i odrasle te Gugabaga home koji proizvodi jednako bajkovite stvari za interijere. Stoga nije teško za pretpostaviti da je u ovoj kući upravo Sunčana zadužena za blagdansko ukrašavanje doma koji ove godine poseban naglasak ima na trijemu. Naravno, svaki kreativni zadatak s veseljem prihvati i njezin suprug te dvije djevojčice.

- Volim Božić prvenstveno zbog zarazne atmosfere koja zavlada među svim ljudima u tom razdoblju. Da se mene pita, uvela bih zimsko i ljetno dekoriranje grada. Samobor je posebno neodoljiv u adventsko doba jer svi mostići i drveće u centru grada svijetle i navečer imate osjećaj da ste upali u neku bajku - priča Sunčana kojoj je, ističe, Božić definicija za vrijeme provedeno s obitelji.

- Nažalost, radi prirode posla ovo razdoblje nam je prilično intenzivno, no trudimo se ne upasti u konzumerističko ludilo. Glavno nam je da smo svi na okupu, da se sarma krčka u kuhinji, da nam je kućica topla, a po mogućnosti da je vani sve prekriveno pahuljicama - sanjarski govori dok nas uvodi u svoju božićnu priču koja ove godine ima miris cimeta, vanilije i čokolade. Također, ima puno lampica i glasnih starinskih božićnih pjesama koje su u ovoj obitelji neizostavan dio zimskih praznika.

- Još kada je vani sve bijelo i gledamo brojnu blještavu rasvjetu na snježnim brdima, totalno nas preplavi osjećaj zahvalnosti i spokoja. To je čista idila, u pravom smislu te riječi - priznaje simpatična kreativka i dodaje kako je, što se tiče blagdana, dosta tradicionalan tip koji najviše voli klasične ukrase, boje i materijale, a od stilova preferira rustikalni koji za nju ima nenadmašan šarm.

- Najdraži ukrasi su mi definitivno lampice i to svih oblika, iako ih volim imati kroz cijelu godinu, a ne samo na Božić. Obješene na trijem daju tu neku magičnu notu, a još kad padne snijeg, čarolija je potpuna - smije se i ističe kako je i ove godine njezin Božić većinski u zelenim, crvenim i bijelim nijansama. Drugim riječima, bojama koje su baš karakteristične za zimske blagdane i Sunčani najdraže.

- Uz to volim kombinirati i sivu te prirodne materijale i rustikalni stil koji najviše paše uz drveni interijer i eksterijer - zaključuje.

Većina stvari korištena u ovom bajkovitom kutku je iz skandinavskog lanca trgovina JYSK, www.jysk.hr. Zahvaljujemo im na posudbi.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:07