MAKEOVER KUHINJE

Od zastarjele kuhinje do šarmantnog ružičastog prostora

Bračni par odlučio se na makeover svoje stare kuhinje i napravio fantastičan posao.

Kuhinju i blagovaonicu su, kako pričaju, ostavili kao zadnje prostorije za uređivanje. Nakon što su se zajedno uselili, ove dvije prostorije bile su zaista u najboljem stanju te su ih ostavili kao šećer na kraju. Radi se o dugačkoj prostoriji otvorenog tlocrta. U većem je dijelu bila smještena blagovaonica s velikim drvenim stolom, a u manjem dijelu se nalazila kuhinja malih dimenzija. Prostor u sredini je tako ostao prazan, pa je u međuvremenu spontano dobio ulogu male igraonice.

Bračni par je zaključio kako im velika blagovaonica nije potrebna, a veća kuhinja bi im dobro došla. Stoga su zajednički došli do zaključka da zamijene mjesto tih dvaju prostorija.


Postavili su kuhinjske ormariće te jedan viseći ormarić, a ostatak prostora su ostavili za otvorene police. S druge strane postavili su mali šank koji ima ulogu pohrane stvari. Tako su dobili na prostoru. Zid su ukrasili velikim dekorativnim elementima, a police su također dobile više dekorativnu nego praktičnu ulogu. Visilica s efektom bakra lijepo se uklopila u ovu ružičasto-sivu priču.



Kuhinja i blagovaonica su i prethodno bile u ružičastoj nijansi, stoga su se tih nijansi držali i dalje. Uklopivši mramorne, crne i sive detalje te pločice živih i zanimljivih uzoraka dobili su šarmantan izgled kuhinje.


Ostatak prostora u kojem je prethodno bila kuhinja prenamijenjen je u blagovaonicu i mjesto za odmor.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:25