TOP 7 KUĆA ZA ODMOR

Ove su građevine pravi raj za osjetila

Suvremeni luksuzni projekti iza kojih stoje poznati arhitekti i dizajneri

Kuća za odmor je mjesto gdje se možemo isključiti i zaboraviti na svakodnevne brige. Znamo da je to privilegij koji si ne mogu svi priuštiti, ali s vremena na vrijeme i samo maštanje može biti dobro za opće psihofizičko zdravlje. I zato duboku udahnite, opustite se i uživajte u fotografijama koje slijede. Danas vam donosimo suvremene luksuzne projekte iza kojih stoje poznati arhitekti i dizajneri uz koje ćete barem nakratko zaboraviti svoje brige i možda početi razmišljati o skorom godišnjem odmoru. Od prekrasnih pogleda koji se iz njih pružaju do beskonačnih bazena ove su građevine pravi raj za osjetila.







Kuća za odmor na otoku Syros, Grčka

Arhitekti iz ureda Block722 stoje iza ove rezidencije na grčkom otoku Spyrosu. Kuća je dizajnirana za boravak vlasnika i njihovih prijatelja s glavnim ciljem da ujedini i poveže različite prostore pod istim krovom okrenutim prema Egejskom moru, bez stvaranja masivnih volumena koji bi narušili prirodni sklad. U kuću se ulazi s leđa nakon dugog spusta kroz kontinuirana minijaturna dvorišta.









Kuća Vestfold 2

Norveški arhitektonski studio Jarmund/Vigsnæs Architects (JVA) završio je Vestfold 2 kuću za odmor 2009. godine. Kuća ima samo jedan nivo i nalazi se u Vestfoldu u Norveškoj. Arhitekti su u potpunosti morali prilagoditi kuću svojoj okolini i terenu u pogledu oblika, materijala i boja kako bi dobili dozvolu za njezinu izgradnju.







Kuća Lagnö, Tham & Videgård Arkitekter

Ljetnikovac Lagnö privatna je rezidencija u Lagnöu u Švedskoj. Kuću su dizajnirali arhitekti iz arhitektonskog ureda Tham & Videgård Arkitekter, a smještena je na granici šume i obale. Dakle, unutrašnjost je svijetla i prozračna s blijedom paletom boja i svježom atmosferom.











Kuća za odmor u selu Oberbergen u Austriji

Bečki studio Judith Benzer Architektur dizajnirao je ovu kuću za odmor u selu Oberbergen u Austriji. Izvana obućena u daske neobrađenog ariša u zimski mjesecima kada je zatvorena postaje nenametljiva silueta stopljena s krajolikom. U podrumu kuće smještene su prostorije za proizvodnju i skladištenje vina, dok su nadzemne prostorije namijenjene stanovanju. Minimalistička arhitektura u skladu je s krajolikom, a rezultat je vrlo jaka veza između kuće i okoline.



Kuća u šumi u Švedskoj

Ova je kuća smještena na vrlo mirnoj lokaciji. Svaki je krevet u njoj okrenut prema prozoru i gleda na drveće, kao i stolice u glavnoj prostoriji koje također gledaju prema prirodi. Kuću su dizajnirali arhitekti iz Krupinski/Krupinska studija.













Zapanjujuća kuća na vrhu litice Serifos otoka u Grčkoj

Kuća za odmor stambeni je projekt koji su projektirali arhitekti iz Sinas studija 2008. godine. Sastoji se od gostinjske kuće i glavne kuće s tri spavaonice. Za pristup kući, posjetitelji moraju proći kroz stubište koje prolazi kroz objekt prije nego što stignu do područja prekrasne terase s panoramski pogledom na Kalo Ampeli, more i obližnji otok Garbis. Druga se terasa nalazi na zapadnoj strani posjeda i spajena je s kuhinjom. Ove terase pomažu u zaštiti od sunca i vremenskih nepogoda. Kuće su izgrađene od kamena i morta te odražavaju shemu boja u skladu s prirodnim krajolikom.





Kuća s pogledom na Mediteran

GEM Arhitekti su dizajnirali ovaj ljetnikovac u Limni u Grčkoj. Kuća se sastoji od četiri odvojena objekta. Glavna kuća ima dva kata, dok su ostale prizemne. Kuća se nalazi na sjevernoj gornjoj strani parcele i slijedi morfologiju krajobraza, a ostavljaju dojam malog naselja. Osim toga, krivudavi volumen između drveća stvara mala zaklonjena dvorišta idealnim za uživanje u privatnosti i prekrasnom pogledu na more.

Izvor: designrulz.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:15