Život u malom stanu

Ovo je 10 komada namještaja za koje morate znati!

 

Rijetko kad se dogodi da je stan koji smo uzeli u najam u besprijekornom stanju i uređen baš po našem ukusu. Naravno, ne pada nam napamet ulagati goleme iznose novca u tuđi stan, a ponekad baš ni ne možemo zamijeniti namještaj i neke detalje koji nam ne odgovaraju. Zato su praktični predmeti švedskog proizvođača Ikee kao stvoreni za prostore u najmu jer rješavaju česte probleme na koje stanari nailaze, od nedostatka zavjesa i roleta pa do nedovoljno prostora za skladištenje bez velikog udarca na naš džep. Pogledajte u nastavku izbor od 10 najboljih proizvoda koje možete kupiti u Ikei ako živite u unajmljenom stanu, a ne smijete bušiti rupe u zidovima, nemate mnogo prostora i ne želite ulagati previše, no ipak volite da vam prostor bude uređen praktično i elegantno.

SHOTTIS - plisirana zavjesa, 14,90 kn

SHOTTIS zavjesa jednostavan je i povoljan način kako zamračiti svoj dom i stvoriti malo privatnosti. Zavjesa se ljepljivom trakom pričvršćuje na zid što znači da vam ne treba bušilica!

RANARP- zidni reflektor s hvataljkom, 129,90 kn

Loša rasvjeta česta je pojava u unajmljenim stanovima, a u svom prostoru tu situaciju možete popraviti pomoću zidnih reflektora s hvataljkom koje možete postaviti na policu, pričvrstiti na zid ili pak stol te promišljeno osvijetliti svoj dom.

RAGRUND - stolica/vješalica za ručnike od bambusa, 249 kn

Sustav RAGRUND izrađen od bambusa iskoristite kako biste svojoj kupaonici dodali prostora za odlaganje, pogotovo ako imate viseći umivaonik. Umjesto vješalica za zidu poslužite se RAGRUND stolicom kao vješalicom za odjeću, a ispod umivaonika postavite jednostavne, otvorene police.

PAX - bijeli ormar kliznim vratima, 2419 kn

Nedostatak prostora za odlaganje česta je boljka prostora koji se daju u najam, a umjesto kupovanja skupog i masivnog ormara uložite u PAX ormar s kliznim vratima! Ovisno o tome koliko mjesta imate i koliko vam prostora treba, možete prilagoditi njegov izgled svojim potrebama.

ALGOT - sustav za odlaganje

Ovaj se sustav postavlja na zid, a dobra je alternativa klasičnim ormarima, pogotovo jer ga možete do detalja prilagoditi svojim željama. Osnovni se okvir nadograđuje u visinu i širinu kako bi pristajao svakom kutku.

GARNES - ogledalo za vrata, 229 kn

Nemate ogledalo u kojem se možete cijeli pogledati? Umjesto da gubite prostor njegovim postavljanjem na pod ili pak vješanjem na zid, objesite ovakvu vrstu ogledala na sama vrata!

RUNNEN- podne obloge, 148,02 kn / m²

Dio vašeg stana je i balkon koji je u loše stanju? Kako biste ga osvježili i uredili prekrijte pod jednostavnim podnim oblogama koje dolaze u tri različite boje i koje možete s lakoćom postaviti. Ovim oblogama možete prekriti i pod kupaonice te tako sakriti ružne pločice koje vas bodu u oči.

KLÄTTA - ukrasne naljepnice, 119,90 kn

U slučaju da ne smijete čavlićima probijati zidove svog unajmljenog doma, a svejedno biste željeli objesiti svoje fotografije, slatke postere i slično, poslužite se naljepnicama za zid u obliku okvira za slike koje poslije možete ukloniti!

LOSJÖN - vješalice, 44,90kn / 5 kom

Šarene plastične vješalice LOSJON mogu se pričvrstiti vijkom za zid, ali i ljepljivom trakom, što je praktično u slučaju da ne smijete bušiti svoje zidove. S malo spreja u boji možete ih prilagoditi, a riješit će vam problem nedostatka prostora za vješanje ručnika i odjeće!

HEMNES - stalak za šešir/kaput, 399 kn

Želite urediti svoj hodnik, no ne smijete postavljati klasične kukice za vješanje kaputa? Nema problema, ne mora vaša vješalica biti na zidu. Umjesto toga uložite u elegantan stalak na koji možete vješati kapute, šešire, pa čak i torbe, a koji u selidbi jednostavno uzmete sa sobom.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:14