D&D GRAND PRIX 2018

Pobjednički apartman obitelji Karačić u zagrebačkom naselju Željeznička kolonija

Prostor se sastoji od ulaznog dijela, velikog dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, kupaonice, dvije spavaće sobe i balkona

  • IME PROJEKTA: Apartman Cubo Maksimir 4 sa 5 ležajeva
  • VLASNICI: Obitelj Karačić
  • LOKACIJA: Zagreb, Željeznička kolonija
  • KVADRATURA: 60 kvadrata
  • PROJEKT: Obitelj Karačić i arhitekt Tomislav Kontić

Pobjednički apartman, prema glasovima čitatelja Apartman Cubo Maksimir 4, moderan i novouređen apartman od 60 kvadrata, nalazi se u vrlo zanimljivom zagrebačkom naselju Željeznička kolonija, koje je zaštićena kulturna baština. Smješten je na 1. katu manje stambene zgrade i namijenjen je za kratkoročni dnevni najam.

Sastoji se od ulaznog prostora, velikog dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, kupaonice i spavaće sobe s bračnim krevetom, manje sobe s jednim krevetom i balkonom. Ipak, najveći plus je uređenje - otvorene staklene stijene u prostorijama i kamen travertin u ulazu.

Apartman je i opremljen svime što gostu zatreba u pripremi hrane i pića, za osobnu higijenu ili sitnica poput utičnice 220/110, sušila za rublje, daske za glačanje i glačala na paru.... I s mnoštvo ambijentalne rasvjete

- To je moj ostvareni životni san, ja sam medicinska sestra po zanimanju, ali u ovom poslu našla sam se i kroz rad s ljudima i kroz kreativni aspekt koji je podrazumijevao uređenje interijera. Mi smo sve gotovo sami uredili, čak smo i stolariju sami napravili, a arhitekt Tomislav Kontić pripremio nam je projekt kroz tlocrt i 3D - kaže Marina Karačić, koja taj apartman i još tri apartmana vodi sa suprugom Hrvojem i sinom Darenom.

U tom je poslu važan marketing i promidžba te našu nagradu gleda kao korisnu za posao.

- Naravno da je pritom čast što je to nagrada od Jutarnjeg lista - dodaje M. Karačić.

Ono što je osvojilo naše glasače je, ponajviše, atraktivna spavaća soba odijeljena od dnevnog boravka i od manje sobe staklenim zidom u koji su ugrađene zavjese te prema potrebi gost sam određuje kako će prostor izgledati, odnosno on može vizualno biti sav spojen.

Krevet je gotovo jedini gotovi kupljeni komad namještaja, ali čak smo i njega modelirali. Pazili smo i da materijali budu kvalitetni, neki su nam rekli da su dijelovi prekvalitetni za apartman za dnevni najam. No nama je najvažnije da su gosti sretni, a oni nam se redovno i vraćaju iako nismo u centru grada. Tim se kao poslom bavimo svi u obitelji. To podrazumijeva radni tjedan bez slobodnog vikenda te rad od po 12 sati dnevno, ali volimo to i odgovara nam - rekla je Marina Karačić koja je odrasla u istoj zgradi.

Prvotna ideja je bila dobiti još jedan ležaj u spavaćoj sobi koja je kvadraturom velika. Radi rasporeda prozora odluka je pala na staklenu stijenu. Onda su ubacili staklenu stijenu i između dnevnog i spavaćeg dijela, a arhitekt je sve posložio. Na kraju su dobili mogućnost smještaja pet osoba u tri "odvojena" prostora.

Foto: Apartman Cubo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:22