NIKAD DOVOLJNO MJESTA ZA POHRANU

Praktična i povoljna rješenja za pohranu

Na vašim kuhinjskim policama našao se novi set posuđa ali svejedno još uvijek koristite staru tavu za palačinke, dobri stari veliki lonac za paprike... Ili možda jednostavno nemate mjesta za toliko posuđa, a zaista vam se više ne da vaditi jednu po jednu stvar iz ormarića?

Ideje koje vam donosimo izvrsne su za male kuhinje koje imaju problema s pohranom stvari ali i za one malo veće, koje zapravo imaju isti problem. Koliko god kvadrata i ormarića imale naše kuhinje, mjesta za posuđe i ostale kuhinjske potrepštine nikada nema dovoljno.

Pogotovo ako smo nabavili neki dugo priželjkivani novi set posuđa, dok se zapravo još uvijek ne možemo odvojiti od starog koje nas itekako dobro služi.

U nastavku vam donosimo neke praktične ideje za pohranu. koje će riješiti ovaj veliki problem. I ne samo to. Vaša će kuhinja nakon ovog malog preslagivanja izgledati fantastično.


Magnetna pločica

Magnetne pločice su zaista mala i nezamjetna investicija, a bit će vam od velike pomoći. Postavite je iznad kuhinjske radne površine i na nju postavite noževe, škare i ostale plosnatije metalne predmete. Tako će vam uvijek biti nadohvat ruke, a ladicu s priborom za jelo ćete dovesti u red i izbjeći opasnost krivog postavljanja noževa.


Rešetke za zid i kuke

Postavite jednostavne rešetke iznad štednjaka i na nju objesite manje kuke. Na njima ćete tako moći držati ono najosnovnije stvari potrebne za kuhanje, a oslobodit ćete si cijelu kuhinjsku površinu.

Stare tave

One stare zagorjele tave koje još koristite odlično će izgledati obješene na zid, a vi nećete morati svaki put vaditi jednu po jednu iz ormarića da biste došli do one koju želite koristiti.

Ploče s rupicama

Ovaj je mali izum idealan za apsolutno svaku prostoriju. Na ovu ploču možete postaviti police, kuke i mijenjati ih s vremenom kako će vam odgovarati.

Ljestve

Još jedan domišljati izum su dekorativne ljestve. Također nabavite kuke i postavite posuđe na njih.

Police i kuke

Kombinacija više elemenata za odlaganje stvari funkcionira odlično. Odaberite kutak u vašoj kuhinji na kojem se ne nalazi štednjak i postavite niz od nekoliko polica i kuke. Važno je da na tom prostoru nema štednjaka kako hrana koja se kuha ne bi isparavala i ostavljala masnoću i ostale čestice na posuđu.

Iskoristite prazan zid

Zašto kupovati dodatan ormarić ili komodu kada duž cijelog zida možete postaviti letvice s kukama i objesiti sve ono posuđe koje ste ionako planirali slagati u ormarić?

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 14:28