Dvoetažno potkrovlje od 115 m2

Prekrasno potkrovlje s pogledom na grad

Stan u potkrovlju u stambenoj zgradi zamišljen je kao otvoren prostor, a pri uređenju pratili su se zadane konstrukcije tavana pregrađenog nosivim gredama i instalacijama

Sa svojim veličanstvenim pogledom na grad ovaj interijer od 115 četvornih metara odmah nas je osvojio. Moderno uređen prostor na zanimljiv način spaja klasične i moderne detalje, a njegovoj jakoj osobnosti posebno pridonose rustikalni elementi. U donjem dijelu je smještena prostrana dnevna soba s kuhinjom, a na gornjoj etaži nalaze se spavaći dio i kupaonice.

 

Zapušten tavan pun sitnica i stvari koje su se s vremenom nagomilale potpuno je očišćen i preuređen. Potkrovlje u stambenoj zgradi postalo je moderan dom. Stan površine 60 četvornih metara osmišljen je kao otvoreni prostor koji prati zadanu konstrukciju potkrovlja i već postavljenih instalacija na nižim katovima građevine.

 

Vlasnici su željeli što manje zidova i vrata te se ona zapravo nalaze samo na spavaćim sobama i kupaonici. Prostor presijeca nekoliko nosivih stupova te dimnjaka između kojih je smještena otvorena dnevna zona: blagovaonica, kuhinja i dnevni boravak. Najopsežnije radove predstavljalo je postavljanje knaufa na sve stropne kosine.

 

Mali prozori su zadržani zbog čega su vlasnici odlučili stvoriti bijelo "kraljevstvo", izvrstan trik kako bi tavan obasjali svjetlom. Potkrovlje ima detalje u toplim bojama, a slike i plakati dodatno su dom učinile udobnim.

 

Izvor: alvhem.com

Izdvajamo

Iz drugih medija