DRVENA KUĆICA

Pronašli smo savršenu drvenu kućicu negdje između Mrežnice i Korane

 

Rođeni Karlovčanin Tihomir Ožvald nakon godina provedenih u inozemstvu vratio se u rodni kraj i osmislio mjesto iz snova - drvenu kućicu okruženu mirom, tišinom i zelenilom u zaselku Resnice

Mjesto radnje: zaselak Resnice, negdje između Mrežnice i Korane. Za Tihomira Ožvalda, rođenog Karlovčanina, mjesto iz snova. Ne čudi stoga što je Tihomir baš ovdje odlučio ispuniti sam sebi san i sagraditi kućicu na drvetu koja je kao stvorena za puniti baterije od napornih radnih dana.

- Ovo mjesto je idealno za sve koji su željni mira, tišine i zelenila - govori nam Tihomir i otkriva kako je gradnja kućice trajala otprilike dvije godine. Kućica ima mali dnevni boravak, spavaonicu u potkrovlju i terasu u krošnjama hrasta i kruške tepke.

- Uredio sam je sitnicama i suvenirima koje sam skupljao po francuskim i talijanskim buvljacima, a neki detalji kupljeni su u Japanu. Boje koje dominiraju interijerom tople su, smeđe, a od materijala nekoliko nijansi hrasta i bukve, uglavnom drvo.Preferirali smo prirodne materijale.

Tako je ograda od granja iz šume, a zidovi od sirovih pružnih pragova. Uz drvo su savršeno uklopljene velike staklene stijene koje prostoru daju dodatni volumen i svjetlost - kaže i dodaje kako kućicu koja se iznajmljuje, obožavaju gosti diljem svijeta. To su uglavnom ljudi koji cijene prirodu, rijeke, zelenilo i koji su zaista željni dobrog, poštenog odmora. Više informacija potražite na Facebook stranici Treehouse Resnice Croatia.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:34