STAN OD 140 ČETVORNIH METARA

Proširen i obnovljen obiteljski dom

Spajanjem susjednog stana nastao je ovaj spektakularni madridski dom u koji vas vodimo. Vlasnici su tražili funkcionalnost i prostranost za sebe i dvoje djece, pogledajte rezultat!

Kada su vlasnici dobili priliku kupiti susjedni stan, nisu oklijevali. Njegov drugi sin bio je na putu i, bez sumnje, trebat će više prostora. Zahvaljujući pažljivoj i briljantnoj obnovi, prvobitni je kat udvostručio površinu sa 70 na 140 četvornih metara. Osim toga, činjenica da su podovi bili simetrični bila je dodatna prednost kod uklanjanja zidova.

Novi dnevni boravak, s dva balkona koji gledaju na vrt, proširen je prilagodbom susjednog stana. Ta je amplituda omogućila organiziranje prostora u novom okruženju, a opremljen je s dvije Ikeine sofe raspoređene u obliku slova L, od kojih je jedna reciklirani dječji krevetić.

Blagovaonica, koja dijeli prostor s dnevnim boravkom, sastoji se od stola za osam osoba i stolica različitih stilova. Ovo okruženje završava komodom kako bi posuđe i kuhinjski tekstil uvijek bili pri ruci.

Kuhinja je bijela sa svijetlim drvom ukrašena detaljima i tekstilom u crvenoj boji.

Izvorni tlocrt stana koji se sastojao od dnevnog boravka, kuhinje, kupaonice i tri spavaće sobe, sada je rezerviran za korištenje i uživanje djece. Kuhinja je postala prostor za pranje rublja, a sobe su ustupile mjesto dvjema dječjim sobama i igraonici. U dječjim sobama, pored kreveta od 90 cm, uključen je radni kutak sa stolom, policom gdje se mogu organizirati knjige i bilježnice, i stolicom.

U kupaonici glavne spavaće sobe, metro pločice su kombinirane s mozaik pločicama, a cijela je kupaonica ukrašena pažljivim odabranim klasičnim komadima, poput ogledala i lustera, te suvremenim ormarom za umivaonik.

Novi pripojeni stan u potpunosti jeizmijenjen. Tri zida su uklonjena počevši od središnjeg, kako bi se proširio ulaz i hodnik. Sada su tu blagovaonica, kutak za čitanje i druga terasa. Osim toga, uklonjena je druga particija, koja sada spoja dvije sobe, s proširenom glavnom spavaćom sobom i integriranom kupaonicom. Naposljetku, izbačena je treća pregrada, kojoj se pristupa iz dnevnog boravka kroz klizna vrata.

Foto: Miriam Yeleq

Izvor: micasarevista.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:35