TRANSFORMACIJA ZA PET

Raspršivač, stotine litara boje i jedan fantastičan makeover doma poznate blogerice

Vodimo vas u dom puno osobnosti i karaktera, inspirativnu kuću s autentičnom skandinavskom atmosferom, autorice poznatog švedskog bloga Att Vara Nagons Fru

Danas vam želimo pokazati kuću koja je doživjela veliki makeover. Njezini vlasnici, mladi bračni par, silno su je željeli kupiti, iako je bila u jako lošem stanju. Od kuhinje i dnevnog boravka do spavaće sobe, ova je kuća doživjela veliku transformaciju. Neadekvatna paleta boja zidova, podova i stropova zbog koje je izgledala katastrofalno, te zapuštena stolarija i namještaj zahtijevali su ozbiljnu adaptaciju i osvježenje.

Kuću su kupili prije nekoliko godina i svaka je soba u njoj presvućena lamperijom žudjela za osvježenjem. Imajte na umu da je visina stropa veća od 3 metra i da je između svake daske razmak, što je otežavalo bojenje, jer bi četkom trebalo proći između svake daske i onda još i valjkom. No, kupili su raspršivač i stotine litara boje te krenuli u akciju.

Stol za kavu izradili su od stola za blagovanje. Skratili su mu noge, obojili ga i voila - stolić za kavu je tu! Sljedeće godine su drvene noge zamijenili metalnim, drvo potamnili i dobili industrijski stolić, koji bi svatko poželio u dnevnom boravku.

Stara je dotrajala kuhinja bila u plavoj boji. Zadržali su štednjak i veliki hladnjak, a ostale su ormariće istrgali. Nove su kuhinjske ormare kupili na dražbi. Radnu su drvenu plohu na njima izbušili za smještaj sudopera i napravili kuhinjski pult. Gornje police su izrađene od dasaka koje su pronašli u dnevnoj sobi, a pločice su dio jednog starog projekta kuhinjske obnove i savršeno pristaju u ovu kuhinju. Dakle, ništa u kuhinji nije stvarno "novo" osim držača za police, sve ostalo je ili otpadno drvo ili je kupljeno na aukciji te prilagođeno i prerađeno za ovaj prostor.

Vlasnica je pokušala stvoriti neku vrstu bajkovite atmosfere u čemu je i uspjela. Dekor je prekrasan: od obilja krzna i tekstila, malih kuhinjskih pomagala, biljaka i knjiga do najslađih vijenaca u obliku zvijezda i oblaka u dječjoj sobi. Ovo je čista ljepota!

U nastavku pogledajte kako interijer kuće danas izgleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:59