U MIRNOM DJELU OROSLAVLJA

Sadržajna i aktivna starost u modernom naselju Lipa Senior Residence

U kompleksu je planirano više zelenih površina, park i boćalište, a apartmani će se prostirati na 42 m2 i imat će parking i vrt veličine 300 m2

U Zagorju se priprema nova investicija LIPA Senior Residence - moderno naselje za umirovljenike, koja će se nalaziti u Andraševcu, mirnom dijelu Oroslavja. Riječ je o naselju koje će se sastojati od 64 moderna apartmana s malim vrtom i zajedničkim velikim bazenom. Investicija tvrtke Grabušić nekretnine vrijedna je oko 4,500.000 eura.

Ta je lokacija izabrana za naselje zbog blizine više toplica s termalnim izvorima kao što su Stubičke, Tuheljske i Krapinske, u blizini je Opće bolnice Zabok, a blizu su i Zagreb, Austrija i Slovenija.

Thermo block materijal kojim će se graditi trebao bi korisnicima osigurati velike uštede zbog manjih računa za režije

Zajednički bazen zasigurno će biti veliki adut za kupnju apartmana, a u naselju će biti na raspolaganju kongresna dvorana i kapelica

Naselje je osmišljeno da se korisnik osjeća kao kod kuće. Apartmani površine od 42 kvadrata sastojat će se od kuhinje s boravkom, WC-a, kupaonice i spavaće sobe, a imat će i parking te vrt veličine oko 300 kvadrata. Sve u stilu modernog dizajna.

- Naselje će surađivati s medicinskom službom i imat će objekt društvene namjene, kongresnu dvoranu, bazen, kapelicu i druge sadržaje. U sklopu će biti i poslovni prostori predviđeni za trgovinu, salon za masažu i slično. U kompleksu je planirano više zelenih površina, park i boćalište - kaže Tomica Grabušić, direktor tvrtke Grabušić nekretnine, te dodaje da se početak gradnje planira tijekom ove godine, a završetak dvije godine od početka radova.

POPUT DOMA

Naselje će biti građeno Thermo block materijalom kako bi dobili energetsku učinkovitost apartmana, odnosno, napominje Grabušić, da bi korisnici imali što manje režije i da se što ljepše osjećaju u svojem domu. Planiran je energetski razred A.

- U tijeku je izrada projektne dokumentacije za dobivanje građevinske dozvole za gradnju naselja Lipa Senior Residence. Zamišljeno je da prodaja apartmana počne i prije same gradnje te su u tijeku rezervacije, ali će se apartmani prodavati i dok traje gradnja - rekao je Grabušić.

Ciljani kupci su umirovljenici, ali i osobe koje bi investirale u kupnju pa potom iznajmljivale apartmane umirovljenicima. Prodaja apartmana na inozemnom tržištu već je počela oglašavanjem u jednom uredu u Münchenu.

Pitali smo ga kako je došao na ideju gradnje ovog naselja i koja su očekivanja od prodaje.

- Ideja postoji već nekoliko godina. Nakon višegodišnjeg rada s kupcima nekretnina prepoznali smo potrebu za naseljem takvog tipa kakvo još ne postoji u Hrvatskoj. Od idejne zamisli do početka realizacije bilo je potrebno naći pravu lokaciju za provedbu ovakvog projekta, što je ostvareno lani - objasnio je Tomica Grabušić.

Zanimalo nas je i je li u naselju predviđen i objekt za medicinsku skrb te kako bi naselje svakodnevno funkcioniralo.

- Primarna ciljana grupa za naselje LIPA su samostalne osobe treće dobi koje žele aktivno provoditi vrijeme i život ispunjen rekreacijom kao što i sam akronim LIPA govori. Međutim, predviđeno je i povezivanje naselja s ustanovom za zdravstvenu njegu koja bi bila dostupna korisnicima prema potrebi. Također, premda bi bila osigurana usluga održavanja kompleksa, namjera je potaknuti vlasnike apartmana da u prirodnom okružju i sami budu aktivni u održavanju svojih okućnica - objašnjava.

Predviđeno je i povezivanje naselja s ustanovom za zdravstvenu njegu koja bi bila dostupna korisnicima prema potrebi, no direktor tvrtke Grabušić nekretnine koja stoji iza projekta kaže kako žele potaknuti stanare u apartmanima da vode aktivan život

PRIZEMNICE

Osim što će stanovnici imati dostupnu medicinsku skrb prema potrebi, ponudit će im se mogućnost dostave gotovih obroka te izleti u bližoj i daljnjoj okolici. Uz to, naselje je zamišljeno tako da su apartmani prilagođeni starijim osobama i zato su odlučili graditi prizemnice. Početkom 2018. godine Grabušić nekretnine postale su generalni zastupnik za Thermo-block za Hrvatsku. Taj građevinski materijal otad, kažu, uspješno koriste za gradnju niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Nude i u Njemačkoj

Cijene apartmana od 49 do 59 tisuća €

Apartmani će biti opremljeni modernim namještajem koji se prema potrebi može prilagoditi korisnicima. Cijena je apartmana 59.000 eura, a apartmana u gradnji 49.000 eura. Nude se na hrvatskom i njemačkom tržištu, a planiran je i izlazak na tržište Slovenije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 19:10