Mali, ali slatki dom

Šik stan od 26 kvadrata

 

Na četvrtom katu velike stambene zgrade sakrio se elegantni mali stan od tek 26 četvornih metara koji nas je jednostavno oduševio svojim pročišćenim i pomno osmišljenim izgledom. Zapravo je riječ o jednosobnom stanu u kojem je spavaća soba pomoću staklene stijene odvojena od ostatka glavne prostorije koja je potom iskorištena za mali dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju.

 

Boravak je mali i sladak, a u njemu posebno osvaja mala kutna ležaljka nježno ružičaste boje. Kutak je definiran i čupavim tepihom koji ga čini još udobnijim.

 

Veliki prozor u prostoriji propušta dovoljno svjetla za cijeli stan, a staklena stijena omogućuje da ono dopire sve do spavaće sobe, a pružajući vlasnicima ipak malo privatnosti u tom kutku prostorije.

Kuhinja je izvedena u kombinaciji tamnog i svijetlog drva te obuhvaća donje elemente u koje su ugrađeni sudoper i pećnica, kao i visoki ormar u kojem se skrivaju hladnjak i smočnica.

 

U ostatku stana nalazi se još i kupaonica s tušem, predsoblje s prostorom za vješanje odjeće i kaputa, kao i ormar za odjeću. Izvrsno iskorištenih 26 kvadrata! 

 

Izvor: Entrance

Foto: Anders Bergstedt

Izdvajamo

Iz drugih medija