Pametna rješenja za male prostore

Što napraviti kada imate vrlo malo prostora za ormar u stanu?

 

Nedavno smo na stranici Apartment therapy naišli na zanimljiv članak o troje mladih ljudi koji žive zajedno u unajmljenom trosobnom stanu koji ne samo da izgleda osvježavajuće, već ima hrpu pametnih i pristupačnih rješenja za pohranu u spavaćim sobama bez ormara.

Sigurno ćete se složiti da je nedostatak prostora za pohranu najveći izazov uređenja, a rješenje može biti vrlo jednostavno i to uz pomoć lako dostupnih proizvoda, baš kao u ovim primjerima koje vam donosimo, i mogu vam poslužiti kao inspiracija, ali i poticaj da sami pokušate osmisliti improvizirane, ali u potpunosti funkcionalne ormare dobrim planiranjem i kreativnim rješenjima pa tako i vaša dilema oko pohrane može postati potpuno ostvariva.

Silvijina spavaća soba

Silvija je dizajnerica interijera koja voli pronalaziti nova praktična rješenja za svoje klijente. Prilikom rješavanja problema skladištenja u vlastitoj spavaćoj sobi primijenila je isti način planiranja.

Odabrala pristupačne Ikeine BILLY police za svoju kolekciju cipela, što joj omogućuje da odjednom vidi sve cipela, za razliku od traženja u tamnom ormaru.

Na drugom kraju spavaće sobe, koju dijeli s dečkom, Blakeom, postavila je nekoliko MULIG zidnih šipka za odjeću. Tu sada drži majica, lagane kapute i košaru punu šalova. Ovo joj je jednostavno rješenje omogućilo da joj je sve uvijek lako dostupno i vrlo lijepo izgleda.

Osim toga, par je improvizirani ormar upotpunio RIGGA stalkom za odjeću (gore na slici, desno) kako bi iskoristili prazan kut sobe, a za smještaj Blakeovih odjela odabrali su Ikein BRIMNES ormar.

PREGLED TROŠKOVA
  • BILLY biblioteka, IKEA - 299 kuna
  • MULIG šipka za djeću, IKEA - 29,90 kuna (x2)
  • BRIMNES ormar, IKEA - 649 kuna
  • RIGGA stalak za odjeću, IKEA - 119,90 kuna

Mijina spavaća soba

Mijin otvoreni ormar

Kad je Mija vidjela IVAR Ikeinu policu (1.311 kuna), bila je prikazana kao ostava za kuhinju. No, odlučila je dodati drveni kolčić kako bi mogla objesiti odjeću. Sada je polica savršena, jer ima dovoljno prostora za smještaj odjeće i obuće. Također, IVAR modularni sustav je podesiv, tako da u budućnosti, ako joj bude potrebno, može dodati novi element iz iste linije.

Izvor: Apartment therapy

Foto: Esteban Cortez

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:09