SVE JE U DETALJIMA

Sve male tajne elegantno uređenih domova

Vlasnici elegantno uređenih domova znaju da je sve u detaljima

Za ljubitelje jednostavnosti i elegancije, nema boljeg osjećaja nego kada dođu u svoj ukusno uređen dom. Za elegantno uređenje doma nije potrebno puno, dapače, sve u detaljima. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko malih tajni koje čine elegantno uređen interijer.

Boja zidova

Bijela boja stara nekoliko godina s mrljama koje se otkriju ispod samo nekoliko zraka sunca nisu opcija za elegantan interijer. Boja zidova je element koji interijeru dodaje instantnu eleganciju i zato je treba mudro birati. To ne znači da se trebate odreći bijelih zidova, dapače. Naglašavanjem jednog zida tamnocrvenom, tamnoplavom ili tamnozelenom bojom dobit ćete efektan dojam elegantnog interijera.

Također, ako volite crne detalje ili imate komade crnog namještaja, bojenjem vrata u crno možete postići isti efekt.

Ukrasni jastuci

Ovaj detalj igra zaista veliku ulogu u procesu uređenja elegantnog prostora. Pravilno odabrani ukrasni jastuci izvući će od interijera ono najbolje - i eleganciju i udobnost. Baršunasti jastuci trenutno su najpopularnija opcija.

Zavjese

Jedan od najpovoljnijih načina za unijeti eleganciju u uređenje interijera su zavjese. Dugačke zavjese od pamuka, svile ili lana (prirodnih materijala) izgledaju profinjeno. Također, bolje je da se vuku po podu nego da su prekratke.

Visilice i lampe

S visilicama i lampama jednostavnih linija i minimalističkog dizajna nikako ne možete pogriješiti. One će svojom jednostavnošću u prostoriju unijeti umirujuću atmosferu, koja prati elegantno uređenje.

Posuđe

Setovi posuđa danas su postali toliko dostupni da ih možemo imati nekoliko. Ali njihova poanta je da ih možemo međusobno kombinirati i da još uvijek izgledaju savršeno.

Ogledala

Ogledala, posebno ona s okvirima izgledaju jednostavno efektno u bilo kojoj prostoriji. Osim toga, ako ih postavite nasuprot prozoru, unijet će dodatno svjetlo u prostoriju i učini je prozračnijom, što je dobrodošao dio elegantnog uređenja, ali nije nužan.

Ručke na namještaju

Trenutno su popularne zlatne i "dijamantne" ručke za namještaj - naravno, ne od pravog zlata i dijamanata. Možete ih pronaći u gotovo svakoj trgovini namještaja i njima osvježiti izgled bilo koje prostorije.

Namještaj

Čini se kao da za elegantan namještaj trebamo izdvojiti značajne financije, ali zapravo nije tako. Dovoljno je samo potražiti namještaj koji se odlično uklapa jedan s drugim. Komode visokog sjaja mogu doprinijeti elegantnom uređenju, jednako kao i stari komad drvenog namještaja koji ćete osvježiti novom bojom i lakom. Također, savjetujemo vam da prođete i buvljake u potrazi za takvim starim komadima.

Parket ili njegove zamjene

Veliki tepisi mekanih tekstura interijer čine udobnim, dok ga parket i njegove zamjene čine klasičnim i elegantnim. To naravno ne znači da trebate izbjegavati tepih, nego samo znači da ne bi trebao biti u fokusu.

Svježe cvijeće i poslužavnik

Stolić u dnevnom boravku je također jedan od detalja koji utječu na cjelokupni dojam. Najjednostavniji trik za učiniti ga elegantnim je postaviti vazu sa svježim cvijećem i poslužavnik na koji ćete postaviti daljinske upravljače i sve ostale sitnice koje ga inače čine pomalo "neurednim".

Baršun, zlatni detalji i uzorak mramora

I za kraj, kako bismo ostali dosljedni ovoj sezoni, ne smijemo zaboraviti istaknuti baršunaste teksture namještaja, zlatne dekorativne elemente i površine koje imaju uzorak mramora. Ne trebate ugrađivati mramor, dovoljno je pronaći dobre samoljepljive folije.

Sve je u detaljima ali je cijelo vrijeme važno imati na umu da interijer želimo učiniti elegantnim, a to znači držati se određenih neutralnih nijansi i boja koje ne iskaču previše te jednostavnosti u uređenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:20